Bandydami apsaugoti sūrį nuo vagių, gamintojai pradėjo jį „čipuoti“

Parmezano sūrio gamintojai daugelį metų kovoja su jų gaminių imitacijomis, skelbia „Wall Street Journal“. Dabar parmidžano, kaip oficialiai vadinamas parmezano sūris, gamintojai į savo 40 kg sveriančias sūrio galvas deda mikroschemas, turinčias padėti atskirti autentiškus ir netikrus produktus. Tokios mikroschemos leis kovoti su sukčiais, kadangi dėl blokų grandinės technologijos jos leidžia realiu laiku sekti sūrio galvų judėjimą ir kontroliuoti turimas atsargas.
Viskas veikia taip: robotas įkaitina parmidžano sūrio etiketę, pagamintą iš kazeino – pieno baltymo, – ir plačiai naudojamą sūrio pramonėje. Tuomet maždaug smėlio grūdelio dydžio mikroschema įterpiama į į šią etiketę greta QR kodų. Kai ši mikroschema nuskaitoma lazeriniu rankiniu skaitytuvu, sūrio galvai suteikiamas unikalus serijos numeris, kuris padeda patikrinti parmidžano autentiškumą. Mikroschemos kainuoja po kelis centus ir technologiškai primena tas, kurios naudojamos augintiniams ženklinti.
Tik iki rugsėjo 30 d.
fiziniams asmenims nuo 18 Eur/mėn.
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai