Jei norite toliau klausytis „Verslo žinių“ tinklalaidžių, prašome tapti VŽ premium nariu.
RUBRIKOS NAUJAUSI
2025-09-10 05:45
2025-09-07 10:54
2025-09-02 09:02
2025-08-30 08:55
Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai
VISI KOMENTARAI
Ką tik iš Italijos, Graikijos. Kuras ten 2-2,10, elektra brangesnė, bet kavinėse, užeigose viskas pigiau nei pas mus, arba porcijos didesnės. Kebabai tik brangesni. Taip kad nereik lia lia, kad čia aplinka kalta...
Berlyno centre ir kebabai pigesni (dar ir skanesni)...
Pamiršote palyginti pirkėjų ir valgytojų santykį, kiek ten ir kiek pas mus, vardan to objektyvumo.
Dideli neišnaudoti rezervai yra kūryboje t.y. pasirenkant patiekalus, sudarant meniu. Tereikia prisiminti, kad maistas gali būti ne vien mėsos patiekalai. Yra daugybė pigesnių ir netgi palankesnių sveikatai bei aplinkai alternatyvų, kurios dėl kažkokių priežasčių užmirštos. Tai begalė augalinio nebrangaus maisto, tokio kaip įvairiausios kruopos, ankštiniai, vietinės šakninės daržovės ir pan. Tereikia pasitelkti kūrybiškumą :)
Prieš teikiant tokius pasiūlymus tereikia pagalvot, kad meniu realiai sudarinėja klientai, o ne kavinės. T.y. kavinės siūlo tai ko nori klientai. Kad ir kaip tau tai nepatinka, bet Lietuvoje dauguma mėsavalgiai. Ir jeigu prie kruopų nebus mėsos šmoto niekas jų nepirks.
Įvairiausių kruopų, ankštinių, vietinių šakninių daržovių ir pan. - tereikia pasitelkti kūrybiškumą - aš galiu ir namie pavalgyti. Į kavinę, juolab į restoraną, asmeniškai aš einu praleisti laiką ir paragauti ko nors, ką gaminti man užimtų per daug laiko, produktų ir pan. Jei viešojo maitinimo įstaigos tikisi, kad klientas jiems mokės 10 Eur už kruopų lėkštę ar mikrobangėje pašildytą Kijevo kotletą... jų kryptis aiški.
Ne visai taip, dabar ta dalis (beje kasdien didėjanti) žmonių, kurie nevalgo gyvūnų, tiesiog neina į kavines, nes ten nėra ką jiems valgyti. Kavinės siūlydamos įvairesnį maistą, sulauktų ir didesnio klientų srauto
Šiaip jau straipsnis apie dienos pietus siūlančias kavines ir kaip atpiginti juos. Laiką praleisti ir paragauti skanaus maisto puikiai galima ir veganiškame restorane, nes būtent ten galima paragauti kitokių, įdomesnių, skanių ir kasdien namie įprastai lietuvių negaminamų patiekalų
Is kur tas 10 eur? Nesu niekad uz dienos pietus mokejes 5 eur. 4 eur beng Kaune apystabdarte kaina neprqbangioj kavinej. Stilingesnese jau ties 5 eur ir net kiek daugiau buna hispteriskose.
Kas tau dideja tai nebent kvailumo lygis nuo to veganizmo. Zmones nori kokybiskos mesos o ne daigu ar kitu nesamoniu. Cia kaip su vaivorykstiniais 2-3% nori diriguoti visiems kitiems
Tu uz save kalbek, kas tu toks kad aiskintum jog tas kas nevalgo mesos yra kvailys?
Tu uz save kalbek, kas tu toks kad aiskintum jog tas kas nevalgo mesos yra kvai_lys?
Tai pas mus situacija tokia, kad pilną užimtumą pasiekia tik tam tikru laiku, o visi bando veikti kaip ale restoranai, bet ant restorano lygio netempia. Prastai išnaudoja savo turtą ir žmones.
Kai pradėjau dirbti iš namų ir maitintis naminiu maistu, skrandis restoranų maisto nebetoleruoja. Net ir skonis atrodo kažkoks nebetoks, toks "padėvėto" maisto skonis.
Na nueikite i restoranu sektoriui skirta prekybcentri Cash & Carry trn kur jie zaliabas perka ir maisto zahatovkes, ir suprasite kokoa iliuzija yra tas restoranu verslas.