Nuomininkų trauka: kad būtų jauku, kaip namie

Publikuota: 2019-08-17

Prie apgyvendinimo verslo jungiasi „mėgėjai“ – investuojantieji į butus centrinėje miesto dalyje, kurie tiek dėl lokacijos, tiek dėl funkcionalumo tiktų trumpalaikei nuomai. Pranašumai, palyginti su įprasta ilgalaike nuoma, – keliskart didesnės pajamos. Bet laiko ir kitos sąnaudos gali būti didesnės daugiau negu trigubai.

Todėl atsiranda pagalbininkų – trumpalaikės nuomos administratorių, kurie rūpinasi ne tik svečių aptarnavimu, buto valymu, bet ir padeda jį parengti taip, kad internete ieškantieji vietos viešnagei rinktųsi jį.

Be kainos ir vietos mieste, čia daug kitų lemiamų, bet „nematomų“ veiksnių: kiek primena namus, ar seniai įrengta, ar jauku, ar yra balkonas, o gal virtuvė?

„Daug dėmesio skiriama interjerui, nuotraukoms. Pats daug keliaudamas matau, kaip vietos skiriasi pagal fotografijas, jaukumą. Kartais apsistojus svetur interjeras kompensuoja net vietą mieste“, – apie detalių svarbą kalba Šarūnas Straševičius, apartamentų viešbučio „Kaunas Garden“ savininkas.

Tomas Grižas, trumpalaikės nuomos administravimo paslaugos „Houseys“ įkūrėjas, kiek anksčiau VŽ pasakojo apie reikalavimus klientams, už 25–30% nuomos kainos mokestį norintiems patikėti būstus. Jo klientas – Š. Straševičius, tuos reikalavimus turėjo įgyvendinti.

T. Grižas yra pasakojęs apie 58 punktų sąrašą, kuriais pasirūpinti reikia iki tol, kol buto fotografijos atsidurs pasaulinėse apgyvendinimo paslaugų rezervacijos sistemose, tokiose kaip „Airbnb“ ar „Booking“.

Pavyzdžiui, vienas iš punktų – bute turi būti lyginimo lenta. Jeigu bus neaišku, ar ji yra, svečiai paklaus prieš atvykdami arba atvykę jos ieškos, o tai reiškia arba ilgesnį užklausų atsakymo laiką, arba ne geriausius atsiliepimus apie viešnagę.

„Detaliai nurodome viską, kas turi būti bute. Pavyzdžiui, patalynė – labiau reikalavimas nei rekomendacija. Turime partnerius, kurių prekių kokybę žinome, esame bandę jų patalynę tūkstančiais skalbimų, todėl prašome šeimininkų įsigyti iš jų, nes ji atitinka viešbučių standartus“, – yra sakęs T. Grižas.

Kai smulkmeniškus reikalavimus išgirdo Š. Straševičius, apsisprendęs dėl geros kainos įsigytas patalpas Kauno širdyje, Laisvės alėjoje, nuomoti miesto svečiams, iš pradžių buvo nusiteikęs skeptiškai – ne tik nusiteikęs, bet ir neįgyvendino.

„Iš pradžių skeptiškai žiūrėjau į buitines Tomo pastabas: lėkštutės, šakutės, mikrobangų krosnelės, šaldytuvai, lėkštės. Bet komentaras po komentaro paaiškėjo, kad tai tampa problema ir reikia spręsti ją greitai. Iki starto viską supirkti pritrūko ir pinigų, todėl kai kuriuos dalykus taisėme startavę,“ – sako jis.

O atsiliepimai čia itin svarbu – „Kaunas Garden“ įkūrėjas sako, kad į 95% jų reaguojama nedelsiant.

Visą „Kaunas Garden“ istoriją skaitykite VŽ Premium.

Sekite „Gazelės“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Gazelė“

Gauk nemokamą GAZELĖS savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Žemaitijai keičiantis, visi regionai stringa ties viena kliūtimi Premium

Trys Žemaitijos apskritys – trys skirtingos verslo tendencijos. Kiekvienas regionas turi savų kozirių, tačiau...

Gazelė
08:19
Kaip verslui augant pasverti riziką

Įmonių, patekusių į „Gazelės 2019“ sąrašą, vadovai gali bent trumpam lengviau atsikvėpti – verslas auga,...

Gazelė
2019.09.15
Apdovanotos Žemaitijos „Gazelės“ nugalėtojos 

Šiandien Klaipėdoje vykstančioje „Gazelės“ konferencijoje apdovanotos Klaipėdos, Tauragės ir Telšių regionams...

Gazelė
2019.09.13
Lietuviškas startuolis nevaikiškus žaislus pardavinėti pradeda „Lemonos“ parduotuvėse Premium 8

Nors konstruktorių kūrėjai pirmiausia orientuojasi į žaislų rinką, „Totem“ pradėjo nuo detalių rinkinių,...

Gazelė
2019.09.13
Klaipėdoje prasidėjo „Gazelės“ konferencija – pirmoji šiemet

Kaip ir kasmet, rudenį prasideda smulkaus ir vidutinio verslo svarbiausieji renginiai: pirmoji šiųmetė...

Gazelė
2019.09.13
Ir vėl grikiai: Europoje tamsiuosius iš Prienų atranda, Azijai dar nenusibodę 1

Net jei eksportas sudaro be­veik 80% pardavimų, o lietuviškos produkcijos gali­ma rasti bet kuriame...

Gazelė
2019.09.11
Verslininkų sprendimai, kurie padėjo verslą pastatyti ant kojų Premium

Kuo jaunesnis verslas, tuo jam lengviau demonstruoti augimą, nes apyvartos atspirties taškas yra žemai.

Gazelė
2019.09.11
Sustabdžius „Pontem“ veiklą Santaros klinikose, bendrovė rengia ieškinį VMVT 1

Dėl nustatytų maisto kokybės pažeidimų Santaros klinikose sustabdžius UAB „Pontem“ veiklą, bendrovė nurodo...

Paslaugos
2019.09.11
VDI irgi galės atlikti kontrolinius pirkimus Premium

Valstybinei darbo inspekcijai planuojama suteikti teisę atlikti kontrolinius pirkimus. Jų metu bus tikrinama,...

Finansai
2019.09.11
Kaunietis, ieškojęs nebrangių baldų tiekėjų, rado dar ir prabangių Premium 4

Smulkūs šeimos verslai gali stokoti kapitalo investuoti į asortimentą, kurio norėtų pirkėjai, bet dažnai jie...

Gazelė
2019.09.11
Santaros klinikose „Pontem“ veikla stabdoma, maitinimą pasirengusi perimti UAB „Skonio era“ 5

Dėl nustatytų maisto kokybės pažeidimų Santaros klinikose UAB „Pontem“ pasirengusi pakeisti UAB „Skonio era“.

Paslaugos
2019.09.10
Darbdavių receptas – kaip su mažiau darbuotojų padaryti daugiau Premium 3

Daugelis darbdavių kaip išmanydami ieško darbuotojų, nes užsakymų tiek, kad nespėja tenkinti paklausos.

Gazelė
2019.09.10
Lietuva nesumažino PVM atotrūkio – praradome 1,1 mlrd. Eur PVM 10

Lietuvos PVM atotrūkis – skirtumas tarp potencialiai galimo surinkti PVM ir surinkto PVM, 2017 m. siekė 25,3%...

Finansai
2019.09.10
3 būdai pagauti sėkmę šiuolaikinėje verslo aplinkoje Verslo tribūna 2

Internetas nebėra tai, kas buvo anksčiau. Jei kažkada ir galėjote išsiversti be pardavimo internetu, dabar...

Vadyba
2019.09.09
Naujas „Grill London“ savininkų šūvis: matė vietos naujam formatui, tobulino dvejus metus Premium 23

„Grill London“ autoriai šį mėnesį pristatė dar vieną savo kūrinį – Vilniaus ir Kauno „Akropoliuose“ šį mėnesį...

Gazelė
2019.09.09
Skirtingo amžiaus darbuotojai gali būti ir „kapitonai“, ir „mokiniai“

Siekiant sukurti visiems darbuotojams patogią ir jaukią aplinką, vadovai neturėtų ignoruoti skirtingo...

Gazelė
2019.09.08
Kokios spalvos galėtų būti arbatpinigiai 6

Dažnas, svajojantis apie nuosavą restoraną, galvoja, kad statistika, jog daug jų po vieno sezono uždaro...

Gazelė
2019.09.07
Dažniausios klaidos, trukdančios verslui įsibėgėti Premium 4

Verslas turi būti pelningas – tokia esmine taisykle privalo vadovautis visi, kurie jo imasi. Bet neretai...

Gazelė
2019.09.07
Vasarą „užsilopę“ darbuotojai išeina: darbdaviams liko griebtis šiaudo Premium 4

Kad ir porą valandų per dieną dirbantis darbuotojas yra geriau negu joks – tuo įsitikinę barų ir restoranų...

Gazelė
2019.09.06
Vilniuje uždarytas pieno baras atgimė Kaune: gali „išsidirbinėti“  Premium 1

Maitinimo sektoriuje spe­cia­lizacija ar išskirtinis pro­duktas yra gerai, o jei­gu greta to dar kuriama...

Gazelė
2019.09.05

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau