2017-12-08 13:50

Prekybos centruose veikiančių restoranų sėkmės modelis: ekspertų įžvalgos

Prie takų, geriausiose PC vietose įrengiamos kavinės. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Prie takų, geriausiose PC vietose įrengiamos kavinės. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Maisto, gėrimų ir restoranų sektorius turėtų užimti apie 15% prekybos centro ploto, o restoranų perkėlimas į geriausias prekybos centrų vietas nėra tvarus sprendimas, nes prieštarauja plėtros logikai ir vartojimo įpročiams, teigia ekspertai.

Prieš kelerius metus vyravo nuomonė, kad maisto, gėrimų ir restoranų sektorių reikia plėsti stipriai, iki 30% prekybos centrų ploto. Tačiau dabar NT plėtotojų pozicija nuosaikesnė – šis sektorius neturėtų viršyti 15% nuomojamo ploto, teigia Jūratė Gaspariūnienė, „Newsec“ prekybinio turto valdymo grupės vadovė, neseniai grįžusi iš parodos „MAPIC 2017“ Kanuose, sutraukusios viso pasaulio NT ekspertus.

Renginyje buvo nemažai diskutuojama, kurioje PC vietoje turėtų būti telkiami maisto ir gėrimų parduotuvės bei restoranai. Sutariama, kad aplink šį sektorių sukasi PC gyvenimas, tai didelis traukos centras ir reikėtų, kad jis būtų PC viduryje, matomoje vietoje, ten, kur verda gyvenimas ir yra daugiausia lankytojų.

52795
130817
52791