„Fazer“ kepyklą svarstoma uždaryti, Kaune darbo netektų iki 185 žmonių

„Fazer Bakery Baltics“ praneša apie inicijuojamas konsultacijas, po kurių Kaune darbo gali netekti iki 185 darbuotojų.
„Jei planai bus įgyvendinti, darysime viską, kad paremtume savo darbuotojus ir padėtume jiems susirasti naujas darbo vietas. Laisvos darbo vietos kituose „Fazer“ grupės padaliniuose pirmumo tvarka būtų siūlomos tiems darbuotojams, kurių darbo santykiai galbūt būtų nutraukti. Glaudžiai bendradarbiausime su įvairiais partneriais ir Užimtumo tarnybos padaliniu Kaune“, – bendrovės pranešime cituojama sako Anne Mere, generalinė „Fazer Bakery Baltics“ direktorė.
Pakuotų duonos gaminių vartojimas Baltijos šalyse mažėja kelerius metus iš eilės, o per pastaruosius metus kepinių sektorius, rinkos tyrimų bendrovės „Nielsen“ duomenimis, sumažėjo 2%. Vartotojai tapo jautresni kainų pokyčiams ir renkasi pigesnes prekes, o tai lemia dar didesnę konkurenciją ir mažesnes maržas.
Investicijos į modernų sandėlį, naujus gaminių atrinkimo ir atnaujintus gamybos procesus siektų 18 mln. Eur. Tai būtų itin reikšminga investicija Baltijos šalių kepyklų sektoriui. Sklandžiam naujų linijų darbui Ogrėje „Fazer“ planuoja pasamdyti iki 60 naujų darbuotojų.
Jei pokyčiai būtų įgyvendinti, gamybos perkėlimas vyktų rudens-žiemos laikotarpiu ir būtų baigtas iki 2025 metų pradžios.
Po planuojamų pokyčių „Fazer Bakery Baltics“ Lietuvos komercinis padalinys su pagalbinėmis funkcijomis ir toliau veiktų Kaune. Partnerystės ir pardavimai Lietuvos klientams tęstųsi. Žadama, kad visi klientų pristatymai vyktų įprastai per Lietuvos logistikos partnerius.
„Šiandien užimame stiprią 2 vietą Lietuvoje ir Latvijoje bei 3 Estijoje – mūsų tikslas yra sustiprinti savo pozicijas. Su vienu modernizuotu gamybos padaliniu turėtume galimybę išplėsti žinomus prekių ženklus ir produktų asortimentą į naujas kategorijas, taip dar geriau nei anksčiau patenkindami skirtingus vartotojų poreikius“, – aiškina A. Mere.
Turėdama vieną bendrą gamyklą su išplėstu šaldytų ir atvėsintų produktų sandėliu, nauju atrinkimo procesu ir modernizuotomis gamybos galimybėmis, „Fazer Bakery Baltics“ pagerintų tiekimo grandinės efektyvumą.
„Fazer Bakery Baltics“ yra vienas iš trijų „Fazer“ grupės kepinių verslo padalinių. 2023 metais jame dirbo apie 600 žmonių, o pardavimai siekė 54 mln. Eur.
UAB „Fazer Lietuva“, valdanti „Gardėsio“ duonos prekės ženklą, 2022 m. padidino pajamas 19% iki 21,5 mln. Eur.