2014-11-28 01:01

Viskis Lietuvoje – senas ir dar senesnis

Kai lapkričio pradžioje VŽ „Savaitgalis“ sykiu su Šarūnu Karaliumi, klubo „King & Mouse“ (KM) savininku, pasidžiaugė jo įsigytu seniausiu Lietuvoje viskiu, distiliuotu „Tomatin“ darykloje ir 45 m. brandintu „šerio“ statinėje, šio gėrimo mėgėjai ir pardavėjai sukruto: yra Lietuvoje ir senesnių, ir vertingesnių viskių. Žinoma, ir brangesnių.

Antai Juozas Kabašinskas, „Cognac boutique“ savininkas ir konjako kolekcininkas, 50 m. brandintą viskį į Lietuvą pradėjo vežti nuo 2007-ųjų. Iš lentynos jis traukia 1955, 1957, 1958-ais ir vėlesniais metais distiliuotus „Glenfarclas“ daryklos viskius, į statines išpilstytus 2007, 2008 metais, „Linkwood 1954“, brandintą 51 m., „Glenlivet 1946“, išlaikytą statinėje 59 m. Tų butelių čia ne vienas ir ne du. Paklaustas, kiek pavadinimų viskio turi savo krautuvėje, p. Juozas nusijuokia, – apie 500 vien škotiško single malt, maišyto – septynis butelius.

52795
130817
52791