2014-05-12 03:01

Kruiziniai laivai jau plukdo turistus, tačiau idėjų, ką su jais veikti, trūksta

Rekordiniam kruizų sezonui prasidedant, Klaipėdos turizmo organizatoriai ragina verslininkus nustebinti svečius originalesnėmis paslaugomis, o jie atšauna, kad iš prabangių laivų išlipantiems turistams senamiesčio kavinės rūpi tik kaip galimybė gurkštelėti alaus ir pasinaudoti tualetu.

Ketvirtadienio ryte Klaipėdos uoste prisišvartavęs kruizinis laivas „Costa Pacifica“ uostamiestyje paskelbė kruizinės laivybos sezono pradžią. Jis šiemet bus rekordinis: į Klaipėdą turėtų atplaukti 65 kruiziniai laivai ir atplukdyti apie 50.000 turistų. Iš verslininkų tikimasi išmonės ir atrakcijų, kurios padėtų atverti į krantą išlipusių svečių pinigines. Romena Savickienė, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė, įsitikinusi, kad kruizinių laivų turistai krante galėtų išleisti gerokai daugiau, tačiau verslininkai nemoka tų pinigų pasiimti: „Poilsiaujantys žmonės yra atsipalaidavę ir pasiruošę leisti pinigus, tik reikia gebėti juos sudominti. Deja, uostamiesčio verslininkams vis dar trūksta išmonės ir atrakcijų, kurios padėtų atverti svečių pinigines.“

Valgyti nenori, bet gal paragautų

Kaip sektiną pavyzdį ji mini Talino verslininkus, jie svečius kavinėse pasitinka su tautine apranga, siūlo paragauti nacionalinių valgių, sudaro specialų valgiaraštį, kuriame patiekalų pavadinimus kuria pagal kruizinių laivų vardus.

52795
130817
52791