Skonis netelpa į direktyvą
Jų produkcija tiesiog nebeatitiks reikalavimų – Latvijos perdirbėjai ir valdininkai tvirtina, kad tradiciniai technologiniai procesai tokie, jog laikytis direktyvos neįmanoma. Jie nepajėgūs rūkytuose produktuose benzopireno kiekį gaminio kilograme sumažinti nuo 5 mikrogramų (tiek leidžiama dabar) iki 2 mikrogramų. Dėl savo rūkytų produktų ateities Lietuvos perdirbėjai buvo išsigandę sausį kartu su lenkais, tačiau atlikus išsamesnius tyrimus paaiškėjo, kad bent didesnėms bendrovėms niekas negresia.
„Ištyrėme lietuvišką skilandį, tačiau jame radome tik 1 mikrogramą benzopireno. Didžiųjų įmonių technologijos leidžia kontroliuoti žalingų medžiagų kiekį. Tačiau šis reguliavimas gali paliesti namudinius gamintojus, kurie produkciją tiekia turgui“, – apie mėsos virsmo dešra ir skilandžiu realijas pasakoja Egidijus Mackevičius, Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai