2014-10-27 23:01

Lietuviška virtuvė, bet kitaip

Net smulkusis verslas privalo turėti išgrynintą koncepciją: jeigu ji pasirinkta netinkamai, reikia tai pripažinti ir keistis. Kartais tam būtina keisti ir prekės ženklą, ir pavadinimą. Tokiems pokyčiams reikia ir laiko, ir pinigų, tačiau jų nesiėmus sudėtinga įvykdyti strateginius planus.
Lietuviška virtuvė daugeliui asocijuojasi su didžkukuliais, vėdarais ir šaltibarščiais. Vilniečiai Zita ir Skirmantas Rimkai, UAB „“, kuriai priklauso sostinės senamiestyje esantis restoranas „Mykolo 4“, užsibrėžė įrodyti, kad mūsų valgiai gali būti ir kitokie: nesunkūs, lengvi, elegantiški, netikėti. „Norėdami pristatyti lietuvišką virtuvę kitaip ir įkūrėme šį restoraną. Ieškodami, ką valgė mūsų protėviai, radome įdomiausių faktų. Pavyzdžiui, kone kiekvienas didikas turėjo vyriausiąjį virėją prancūzą. Taip pat lietuviai daug keliavo, domėjosi kitų šalių virtuvėmis ir grįžę nemažai patiekalų pritaikydavo. Tik sovietmečiu šis kulinarinis paveldas buvo nubrauktas. Mes savo restorane norime jį pristatyti vėl, tarytum prikelti antram gyvenimui“, – pasakoja p. Rimkienė.
52795
130817
52791