Lietuviška virtuvė, bet kitaip

Lietuviška virtuvė daugeliui asocijuojasi su didžkukuliais, vėdarais ir šaltibarščiais. Vilniečiai Zita ir Skirmantas Rimkai, UAB „“, kuriai priklauso sostinės senamiestyje esantis restoranas „Mykolo 4“, užsibrėžė įrodyti, kad mūsų valgiai gali būti ir kitokie: nesunkūs, lengvi, elegantiški, netikėti.
„Norėdami pristatyti lietuvišką virtuvę kitaip ir įkūrėme šį restoraną. Ieškodami, ką valgė mūsų protėviai, radome įdomiausių faktų. Pavyzdžiui, kone kiekvienas didikas turėjo vyriausiąjį virėją prancūzą. Taip pat lietuviai daug keliavo, domėjosi kitų šalių virtuvėmis ir grįžę nemažai patiekalų pritaikydavo. Tik sovietmečiu šis kulinarinis paveldas buvo nubrauktas. Mes savo restorane norime jį pristatyti vėl, tarytum prikelti antram gyvenimui“, – pasakoja p. Rimkienė.
Tik iki rugsėjo 30 d.
fiziniams asmenims nuo 18 Eur/mėn.
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai