2019-01-10 14:16

Leidę smulkiesiems gaminti maistą namuose, žada dar daugiau palengvinimų

Pagal VMVT parengtą projektą, mažais kiekiais tiesiogiai vartotojams tiekiamą maistą būtų galima gaminti gyvenamosios paskirties patalpose, namų virtuvėje. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Pagal VMVT parengtą projektą, mažais kiekiais tiesiogiai vartotojams tiekiamą maistą būtų galima gaminti gyvenamosios paskirties patalpose, namų virtuvėje. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Maisto gaminimo veiklą siekiantys pradėti smulkieji laukia, kol ims veikti siūloma paprastesnė tvarka gaminti maistą namų virtuvėje, o jau numynę biurokratinius slenksčius dėl patalpų paskirties į gamybinę keitimo, investavę į maisto gamybos cechus kalba apie naujus konkurentus, kuriems kurtis yra paprasčiau ir pigiau.

„Nuo pat lapkričio, kai pradėjome skelbti, kad maisto gamyba namuose dėl paprastesnių reikalavimų bus „legalizuota“, kilo didžiulis susidomėjimas. Sulaukiame daug pasiūlymų, kaip gerinti įvairius techninius dalykus, galbūt jau yra bandančių taip dirbti“, – sako Ilona Drulytė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) l. e. p. Maisto skyriaus vedėja-valstybinė maisto produktų inspektorė.

VMVT parengė supaprastintų higienos reikalavimų maisto tvarkymo subjektams, mažais kiekiais gaminantiems maistą gyvenamosios paskirties patalpose ir tiekiantiems jį tiesiogiai vartotojams, projektą.

52795
130817
52791