2017-10-29 15:59

Į mėsos auginimą laboratorijose investuoja verslo žvaigždynas

Mokslininkas Markas Postas ir jo bendrovės „Mosa Meats“ mėgintuvėlyje užaugintos mėsos mėsainis. 
„Pool“ („Scanpix“ / „Reuters“) nuotr.
Mokslininkas Markas Postas ir jo bendrovės „Mosa Meats“ mėgintuvėlyje užaugintos mėsos mėsainis. „Pool“ („Scanpix“ / „Reuters“) nuotr.
Apie mėgintuvėlyje užaugintą mėsą pastaruoju metu tiek daug kalbama, kad, regis, jos jau galima įsigyti bet kuriame didesniame JAV prekybos centre ar užsisakyti restorane. Deja, tai toli nuo realybės.

Iš įvairių augalinių žaliavų pagaminti mėsos pakaitalai, kuriais jau prekiaujama kai kuriuose didžiuosiuose pasaulio prekybos centruose, daugeliui yra įperkami, o štai tikra mėsa, gaunama ne skerdžiant fermose augusius gyvulius, o užauginta laboratorijose, kol kas sunkiai įkandama.

Tačiau žymūs pasaulio investuotojai tikisi, kad jau netrukus ji kainuos pigiau nei tradicinė paukštiena ar jautiena ir pastarąją iš rinkos visiškai išstums.

52795
130817
52791