Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2020-09-17 16:04

Nauja maitinimo verslo realybė: kaip prisitaikyti ir kas jau laimėjo

Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Maitinimo verslas, žaibiškai pasikeitęs ir prisitaikęs dirbti karantino sąlygomis, dabar turi prisitaikyti prie naujos realybės. Pasikeitus valgytojų įpročiams, verslams perorganizavus procesus, atsirado ir naujų galimybių – gauti papildomų pajamų iš naujų veiklų ir sustiprinti ankstesnį modelį.
  • Maitinimo verslas pernakt turėjo pereiti nuo maitinimo prie maisto pristatymo paslaugos.
  • Kūrybiškų sprendimų – maisto ruošinius, virtualias degustacijas, pakuočių pokyčius – radę verslininkai taiko juos ir toliau.
  • Greitai persiorientavęs maitinimo sektorius pokyčių baigti dar neturėtų – reikia prisitaikyti prie to, kas ne laikina, o nauja.

Vienas labiausiai pandemijos paveiktų sektorių – maitinimo verslas, konstatuoja „Forbes“ ir prideda „Yelp“ analizės „Economic Average Report“ duomenis, kad iš užsidariusių restoranų net 60% duris užvėrė dėl koronaviruso pandemijos. Tačiau tiems, kurie išliko ir stojasi ant kojų, dar nėra lengva ir reikia keistis. „Forbes“ pateikiami patarimai – ir kūrybiški, ir paprasti, o Lietuvos restoranų patirtis rodo, kad bandyti verta – tai, kuo buvo gelbėtasi uždarius maitinimo įstaigas, tampa ne tik laikina veiklos dalimi.

52795
130817
52791