Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2020-01-14 06:46

Pasitikėjimas avansu: maitintojus tikrins jau pradėjus veiklą

Povilas Jankauskas, „Vanilinio dangaus“ įkūrėjas: „Palengvinimų galėtų būti daugiau ir įvairesnių, turėdami daugiau laisvės smulkieji gautų ir daugiau atsakomybių.“ Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Povilas Jankauskas, „Vanilinio dangaus“ įkūrėjas: „Palengvinimų galėtų būti daugiau ir įvairesnių, turėdami daugiau laisvės smulkieji gautų ir daugiau atsakomybių.“ Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Kuriant naują maitinimo įstaigą – kavinę, užkandinę ar kitą viešojo maitinimo vietą – nereikės maisto tvarkymo sąlygų patikrinimo inspektorių vizito. Smulkieji užsimena, kad su didesne laisve ateina didesnė atsakomybė, ir laukia kitų palengvinimų, kurie būtų esminiai.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) žada ir daugiau palengvinimų smulkiesiems, ne tik viešojo maitinimo veiklą vykdančiam verslui. VMVT atnaujinus maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašą, maitintojai, vaisių, uogų, daržovių ar mėsos didmenininkai galės paprasčiau registruoti veiklą – leidimą gauti greičiau ir pateikę mažiau dokumentų.

„Dar nepradėjome procedūros, bet reikalavimai atrodo paprasčiau – užpildai prašymą internetu, pateiki nuomos sutartį, dar kelis dokumentus, nieko sudėtingo. Atsidarai, dirbi ir jau vėliau, kai suplanuoja, nepranešę specialistai ateina patikrinti“, – sako Povilas Jankauskas, MB „Vanilinis dangus“ direktorius ir bendraturtis. Verslininkas jau pasidomėjo atnaujintais reikalavimais, nes netrukus turės gauti VMVT leidimą – vasarį planuojama atidaryti trečią kavinę-kepyklėlę „Vanilinis dangus“.

52795
130817
52791