Nauja tendencija: darbuotojai vis mieliau grįžta į buvusias darbovietes

Publikuota: 2015-10-05
Atnaujinta 2015-10-05 09:43
Specialistą, kuris grįžta, pigiau kainuoja ir apmokyti, kartais to daryti iš viso nereikia.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Specialistą, kuris grįžta, pigiau kainuoja ir apmokyti, kartais to daryti iš viso nereikia. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
„Verslo žinios“

Laikai, kai darbdavys vi­siems laikams nurašo jo įmo­nę palikti nusprendusį dar­buo­toją, jau baigėsi. Pa­saulyje vis dažniau paste­bi­mas vadinamasis bume­ran­gu grįžtančių darbuotojų efektas, kai buvę samdiniai mieliausiai renkasi įmones, kuriose jau yra dirbę, o jų va­dovai pažįstamų dar­buo­tojų laukia išskėstomis rankomis.

Bendrovės „Kronos“ ir „Work­placeTrends“ apklausė 1.800 personalo atrankos specialistų, įmonių vadovų ir darbuotojų. Paaiškėjo, kad 76% samdos profesionalų šiandien daug mieliau nei prieš penkerius metus samdytų grįžti norinčius darbuotojus. Taip teigė ir du trečdaliai įmonių vadovų. Darbuotojai taip pat sako nebesantys tokie kategoriški dėl grįžimo į ankstesnį darbą, 40% jų svarstytų galimybę grįžti, rašo bloomberg.com. 15% apklaustų darbuotojų jau yra grįžę į savo ankstesnes darbovietes.

Teigiamas procesas

Kai kurie įmonių vadovai darbuotojų sprendimą palikti darbovietę priima kaip asmeninį įžeidimą. Teigiama, kad psichologiniu požiūriu tai visiškai normalu, nes vadovai į samdinį investuoja pinigus, savo laiką, jam patiki komercines paslaptis ir t. t.

Vis dėlto šiandien nederėtų skubėti deginti visų tiltų ir darbą paliekančiam geram darbuotoju priminti, kad durys jam visuomet bus atviros.

„Visada malonu, jei darbuotojas nusprendžia grįžti. Pareigos gali būti paliekamos dėl įvairiausių priežasčių, pavyzdžiui, ieškant geresnio gyvenimo užsienyje. Net jei darbuotojas dirbo blogai ir su juo buvo išsiskirta, jo noras grįžti tarsi parodo, kad jis nusprendė pasitaisyti“, – mano Rasa Šliažkienė, bendrovės „Lokta“ direktorė.

Ji sako įmonę paliekančiam darbuotojui visuomet pasiūlanti prireikus vėl kreiptis dėl darbo, kai kurie šiuo pasiūlymų mielai naudojasi.

„Kiekvieną darbuotoją turime apmokyti, skirti jam papildomo laiko. Kai žmonės jau yra dirbę įmonėje, šis procesas savaime atkrinta“, – teigia pašnekovė.

Pasikeitusios taisyklės

Danas Schawbelis, „Work­placeTrends“ įkūrėjas, mano, kad vykstančiam procesui daugiausia įtakos turi smarkiai pasikeitusi situacija darbo rinkoje ir visai kitokie darbuotojų ir darbdavių santykiai, nei būdavo įprasta anksčiau.

„Anksčiau visa valdžia buvo darbdavio rankose. Būdavai laimingas, jei turėdavai darbą. Manau, kad tai šiek tiek pasikeitė, nes rinkoje vyksta kova dėl talentų“, – mano p. Schawbelis.

Daugelis tyrimų teigia, kad darbuotojų išlaikymas yra viena pagrindinių užduočių kiekvienai įmonei, nes juos prarandant netenkama pinigų ir laiko. Tačiau nepastovumas yra pagrindinis šių laikų darbo jėgos bruožas. Jaunoji karta darbus keisti linkusi kur kas dažniau nei senesnioji, vidutiniškai tai vyksta kas trejus metus, rašo bloomberg.com.

Kaip vienas pagrindinių darbuotojų grįžimo į ankstesnes darbovietes pliusų išskiriama paprasta jų integracija, prisitaikymas prie įmonės darbo kultūros. Specialistą, kuris grįžta, pigiau kainuoja ir apmokyti, kartais to daryti iš viso nereikia, maža to, padirbėjęs pas konkurentus jis grįžta su naudingos informacijos bagažu. Teigiama, kad grįžtantis itin svarbus darbuotojas dažnai pagerina atmosferą darbovietėje.

Išskiriamos trys įmones paliekančių ir į jas grįžtančių darbuotojų kategorijos. Pirmajai priklauso tie, kurie darbą nusprendė palikti dėl šeimyninių aplinkybių, pavyzdžiui, išėjo auginti vaikų. Antrajai priskiriami kelti kvalifikacijos išeinantys specialistai, jie paprastai grįžta jau į aukštesnes pareigas, o tretieji tiesiog užsinori pokyčių gyvenime, pabando kitas įmones ar pareigas.

Sekite „Mano verslo“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Mano verslas“

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą MANO VERSLO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Požiūris niekada nepasiduoti kainavo nuostolių, bet užaugino iki 9 šalių Premium 1

Vienas baldų prekybos internetu UAB „Baldai1“ verslo modelis devyniose rinkose, kone pusantro šimto...

Mano verslas
2018.06.20
VMI reido „Regitroje“ metu nustatyta 30 nelegalių sutarčių 1

Savaitę laiko trukusių vizitų VĮ „Regitra“ padaliniuose metu, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI)...

Finansai
2018.06.20
Atidarė restoraną, kuriame nesiginčijama dėl to, kas lėkštėje: lankytojų apstu Premium 1

Maitinimo verslas – sudėtingas, bet įtraukia: tie, kas perpranta jo taisykles, dažniausiai imasi plėtros, nes...

Laikinųjų darbuotojų gamybininkams randa pasiūlę ramybę ir „komandines darbo vietas“ Premium

Jei darbo rinka nebūtų tokia sekli ir darbdaviai patys rastų darbuotojų, vargu ar įdarbinimo agentūroms...

Vadyba
2018.06.19
Kodas, padedantis paslaugų teikėjams surinkti įmokas greičiau ir tiksliau Rėmėjo turinys

Kiekvienam paslaugų teikėjui svarbu kuo efektyviau surinkti klientų įmokas, todėl klientų patogumui siūlomi...

Mano verslas
2018.06.18
Šeimos verslo dalybos: joms ruoštis nesmagu, bet verta Premium

Šeimos verslas turi ne vieną pranašumą, tačiau tol, kol viskas sekasi. Jei tarpusavio santykiai pašlyja,...

Vadyba
2018.06.18
Nuo garažo išaugę iki gamyklos, kalviai smulkių užsakymų vis tiek neatsisako Premium 1

Net kai verslas įsibėgėja, o gamyba ir užsakovai stambėja, nederėtų atsisakyti smulkių pavienių klientų...

Pramonė
2018.06.18
Visi tiekėjai svarbūs, bet vienas gali būti svarbiausias 1

Suformuoti asortimentą ir nuolat jį keisti pagal pirkėjų pageidavimus, nelengva, bet prekybininkai pataria...

Kitokių sėdmaišių autorė Darbo biržoje motyvavo kitus, kol atrado savo verslą Premium

Kai nedidelis šeimos verslas auga lyg savaime, nauji siekiai ir užduotys vis nukeliami į ateitį. Bet...

Fotoreportažai
2018.06.17
Į kaimą vilioja pasitelkę ir kaimynus 1

Tiek ūkininkai, tiek kaimo turizmo sodybų savininkai jau suprato, kad, dirbdami kartu, turės daugiau klientų...

Agroverslas
2018.06.17
Keli paprasti sprendimai, ir įmonės pardavimai išauga Premium 1

Kuo įmonė ilgiau veikia, tuo labiau pasineria į rutiną. Praktika rodo, kad net nedideli pokyčiai gali...

Pramonė
2018.06.16
Nuo hobio iki verslo: kiek užtrunkama dviejose vietose

Dažnai, kai nutariama pabandyti pomėgį ar išpildytą poreikį paversti verslu, dar kurį laiką vien į jį...

Vadyba
2018.06.16
Kaip sukurti darbo skelbimą 1

Šiais laikais, kai darbuotojai turi daugiau galimybių rinktis nei darbdaviai, būtina išryškinti įmonės...

Vadyba
2018.06.16
Į stovyklą priimtų tūkstančius vaikų, bet teorinė parama netenkina Premium 2

Vaikų vasaros stovyklų skaičius, per kelerius metus išaugęs nuo 700 iki 1.100, pernai stabilizavosi, ir...

Pasiteisinę sprendimai: kaip ieškoti tiekėjų užsienyje Premium

Išskirtinis asortimentas pritraukia daugiau pirkėjų, tačiau rasti tiekėjų, kurie norėtų dirbti su smulkiu,...

VMI parengė individualios veiklos mokesčių skaičiuoklę 2018-iems metams 3

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) kartu su „Sodra“ parengė individualios veiklos mokesčių skaičiuoklę. Ji...

Finansai
2018.06.14
Smulkieji atranda kitų vietų: klientų srautus garantuoja ne tik prekybos centrai Premium

Modernėjantys didmiesčių turgūs tampa startu ne tik verslui, bet ir jo plėtrai. Vis dėlto ne kiekvienas...

Augančio karoliukų verslo ėmėsi, nes viena pirkėja juos nuardydavo nuo drabužių Premium

Kai aplink atsiranda nelygiomis sąlygomis veikiančių konkurentų, nelieka nieko kita kaip kilti į kovą dėl...

Kaimo sodybos su viešbučiais ir vandens parkais būti lyginamos nenori 5

Kaimo turizmo verslo savininkai sako, kad besikeičiantys reikalavimai, kad ir kitąmet vėl galintis tapti...

Agroverslas
2018.06.10
Tikrintojai tampa patarėjais, bet ne visada 2

Smulkieji gamintojai turi spręsti ne tik gamybos ir realizacijos problemas – neretai jiems tenka įrodinėti,...

Pramonė
2018.06.10

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau