Nauja tendencija: darbuotojai vis mieliau grįžta į buvusias darbovietes

Publikuota: 2015-10-05
Atnaujinta 2015-10-05 09:43
Specialistą, kuris grįžta, pigiau kainuoja ir apmokyti, kartais to daryti iš viso nereikia.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Specialistą, kuris grįžta, pigiau kainuoja ir apmokyti, kartais to daryti iš viso nereikia. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
„Verslo žinios“

Laikai, kai darbdavys vi­siems laikams nurašo jo įmo­nę palikti nusprendusį dar­buo­toją, jau baigėsi. Pa­saulyje vis dažniau paste­bi­mas vadinamasis bume­ran­gu grįžtančių darbuotojų efektas, kai buvę samdiniai mieliausiai renkasi įmones, kuriose jau yra dirbę, o jų va­dovai pažįstamų dar­buo­tojų laukia išskėstomis rankomis.

Bendrovės „Kronos“ ir „Work­placeTrends“ apklausė 1.800 personalo atrankos specialistų, įmonių vadovų ir darbuotojų. Paaiškėjo, kad 76% samdos profesionalų šiandien daug mieliau nei prieš penkerius metus samdytų grįžti norinčius darbuotojus. Taip teigė ir du trečdaliai įmonių vadovų. Darbuotojai taip pat sako nebesantys tokie kategoriški dėl grįžimo į ankstesnį darbą, 40% jų svarstytų galimybę grįžti, rašo bloomberg.com. 15% apklaustų darbuotojų jau yra grįžę į savo ankstesnes darbovietes.

Teigiamas procesas

Kai kurie įmonių vadovai darbuotojų sprendimą palikti darbovietę priima kaip asmeninį įžeidimą. Teigiama, kad psichologiniu požiūriu tai visiškai normalu, nes vadovai į samdinį investuoja pinigus, savo laiką, jam patiki komercines paslaptis ir t. t.

Vis dėlto šiandien nederėtų skubėti deginti visų tiltų ir darbą paliekančiam geram darbuotoju priminti, kad durys jam visuomet bus atviros.

„Visada malonu, jei darbuotojas nusprendžia grįžti. Pareigos gali būti paliekamos dėl įvairiausių priežasčių, pavyzdžiui, ieškant geresnio gyvenimo užsienyje. Net jei darbuotojas dirbo blogai ir su juo buvo išsiskirta, jo noras grįžti tarsi parodo, kad jis nusprendė pasitaisyti“, – mano Rasa Šliažkienė, bendrovės „Lokta“ direktorė.

Ji sako įmonę paliekančiam darbuotojui visuomet pasiūlanti prireikus vėl kreiptis dėl darbo, kai kurie šiuo pasiūlymų mielai naudojasi.

„Kiekvieną darbuotoją turime apmokyti, skirti jam papildomo laiko. Kai žmonės jau yra dirbę įmonėje, šis procesas savaime atkrinta“, – teigia pašnekovė.

Pasikeitusios taisyklės

Danas Schawbelis, „Work­placeTrends“ įkūrėjas, mano, kad vykstančiam procesui daugiausia įtakos turi smarkiai pasikeitusi situacija darbo rinkoje ir visai kitokie darbuotojų ir darbdavių santykiai, nei būdavo įprasta anksčiau.

„Anksčiau visa valdžia buvo darbdavio rankose. Būdavai laimingas, jei turėdavai darbą. Manau, kad tai šiek tiek pasikeitė, nes rinkoje vyksta kova dėl talentų“, – mano p. Schawbelis.

Daugelis tyrimų teigia, kad darbuotojų išlaikymas yra viena pagrindinių užduočių kiekvienai įmonei, nes juos prarandant netenkama pinigų ir laiko. Tačiau nepastovumas yra pagrindinis šių laikų darbo jėgos bruožas. Jaunoji karta darbus keisti linkusi kur kas dažniau nei senesnioji, vidutiniškai tai vyksta kas trejus metus, rašo bloomberg.com.

Kaip vienas pagrindinių darbuotojų grįžimo į ankstesnes darbovietes pliusų išskiriama paprasta jų integracija, prisitaikymas prie įmonės darbo kultūros. Specialistą, kuris grįžta, pigiau kainuoja ir apmokyti, kartais to daryti iš viso nereikia, maža to, padirbėjęs pas konkurentus jis grįžta su naudingos informacijos bagažu. Teigiama, kad grįžtantis itin svarbus darbuotojas dažnai pagerina atmosferą darbovietėje.

Išskiriamos trys įmones paliekančių ir į jas grįžtančių darbuotojų kategorijos. Pirmajai priklauso tie, kurie darbą nusprendė palikti dėl šeimyninių aplinkybių, pavyzdžiui, išėjo auginti vaikų. Antrajai priskiriami kelti kvalifikacijos išeinantys specialistai, jie paprastai grįžta jau į aukštesnes pareigas, o tretieji tiesiog užsinori pokyčių gyvenime, pabando kitas įmones ar pareigas.

Sekite „Gazelės“ naujienas, dalinkitės nuomone, užduokite klausimus „Facebook“ puslapyje „Verslo žinios. Gazelė“

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Ministras Vilius Šapoka: šešėlyje dirba nevykėliai 15

Ekonomikos šešėlis Lietuvoje kelis metus iš eilės mažėja po vieną procentinį punktą. Finansų ministerijos...

Finansai
2019.05.20
„Jurgio ir drakono“ savininkai planuoja dar 3 naujus maitinimo taškus Premium 12

Septynias maitinimo įstaigas valdanti UAB „Burokėlis ir krapas“ tęsia plėtrą. Sostinėje iškilsiančiame...

Paslaugos
2019.05.20
Iš „Brexit“ panevėžiečiai jau dabar gauna naudos, krypties keisti nežada Premium

Siuntų gabentoja UAB „Toras LT“ pokyčiams ruoštis pradėjo iš karto po referendumo dėl „Brexit“, nes Anglija...

Gazelė
2019.05.20
Papildoma veikla vienus verslus skandina, kitus - gelbsti

Verslininkai puikiai žino taisyklę, kad vienoje kraitelėje visų kiaušinių laikyti negalima. Todėl dažnas...

Gazelė
2019.05.19
Kuo toliau nuo didmiesčių, tuo sunkiau parduoti ekologiškus produktus

Sveikos gyvensenos bumas labiausiai juntamas didmiesčiuose. Tačiau ir atokesniuose miestuose ekologiškų...

Gazelė
2019.05.18
Jei CV netelpa į du puslapius, verta suklusti 1

Nors nėra griežtų reiklavimų, kokio ilgio turi būti gyvenimo aprašymas, tačiau idealiausia, jei jis telpa...

Gazelė
2019.05.18
Kada verslininkams bankrotas išeina į naudą Premium

Bankrotas daugeliui skamba tarsi nuosprendis, tačiau kartais jis – nesvarbu, savos įmonės ar buvusios...

Gazelė
2019.05.17
Jaunimas sugeba užsidirbti ir švęsdamas 

Penktadienį į sostinės S. Daukanto aikštę susirinko savo ateitį su verslu siejantys moksleiviai. Tai, kad jie...

Gazelė
2019.05.17
Pasilikę „po pamokų“ dažniau sukuria savo verslą Premium

Kurti verslą dar mokyk­los suole yra bene efekt­yviausia pažintis su vers­lu, mokomosios moks­leivių...

Gazelė
2019.05.17
Vilniaus senamiestyje – dar viena maisto prekių parduotuvė skubantiems Premium 4

Sostinėje patogaus apsipirkimo segmentą (angl. convenience) toliau plečia nauji žaidėjai – J. Basanavičiaus...

Gazelė
2019.05.16
Verslo aukso amžių jaučia ir darbuotojai: įmonės su jais dalijasi pelnu Premium

Algų kreivei šaunant aukštyn, net smulkios įmonės randa būdų mokėti orų atlyginimą. Kai kurie vadovai...

Gazelė
2019.05.16
Verslumo ir Metų mokytojas: finansinio raštingumo mokyklos suole per mažai Premium

Praktinio verslumo mokymo – mokomųjų mokinių bendrovių (MMB) – programai, sukurtai „Junior Achievement“...

Gazelė
2019.05.15
Smulkios įmonės bankrutuoja tyliai, bet tai nereiškia verslo pabaigos Premium

Jei verslas ima buksuoti, o dar „padeda“ ir veiksniai iš išorės, dažnai nelieka nieko kito, kaip skelbti...

Gazelė
2019.05.15
Kaip augant nesudeginti verslo 1

Verslo auginimo planą reikia parengti jau tada, kai verslas kuriamas, o užuot blaškiusis – nuosekliai...

Gazelė
2019.05.14
Prekės ženklo pradžia: 1.000 užvalkalų miegamajam ir mainai su influenceriais Premium 1

Investicijos į prekės ženklą gali būti tokios pat, kokių reikalauja brangaus produkto gamyba. Tačiau,...

Gazelė
2019.05.14
Net smulkios įmonės valdyba padeda legviau rasti investicijų ir išvengti rizikų Premium

Vis dažniau verslininkai, įsukę įmonės veiklą, pasitraukia nuo tiesioginio vadovavimo ir priimant sprendimus...

Gazelė
2019.05.14
Kuo toliau nuo didmiesčių, tuo ekologiškų produktų nori mažiau 2

Sveikos gyvensenos bumas labiausiai jaučiasi didmiesčiuose. Tačiau ir atokesniuose miestuose paklausa...

Gazelė
2019.05.12
Pelnui uždirbti užtenka ir nedidelių plotų kaime

Lietuvoje jau tapo įprasta, kad žemdirbiai skundžiasi. Ne tik orais, kurie iš tiesų turi tiesioginę ir vos ne...

Gazelė
2019.05.11
Šiauliečiai, prekės ženklą apgynę prieš vokiečius, ėmėsi naujos gamyklos statybos Premium 1

„Medicinos linija“ balandį pradėjo naujos gamyklos, į kurią investuos 3,5 mln. Eur, statybą. Ateinantį...

Gazelė
2019.05.10
Maisto gamintojams supaprastino reikalavimus, palengvinimų žada dar daugiau

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, smulkiųjų maisto augintojų, gamintojų ir...

Gazelė
2019.05.09

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau