2016-09-27 16:03

Visiems duonkepiams vietos nepakaks: kas išliks, o kas trauksis

Konkurencija duonos rinkoje auga: valgytojų mažėja, o didžiųjų bendrovių apetitas auga.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Konkurencija duonos rinkoje auga: valgytojų mažėja, o didžiųjų bendrovių apetitas auga. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Duonos verslas dažnai mistifikuojamas, suprantamas lyg misija, o jo savininkai – kuklūs žmonės, pokalbį su VŽ pradeda Gražvydas Jukna, „Vilniaus duonos“ vadovas, ir priduria, kad iš tiesų šiame versle dabar verda milžiniška konkurencija, neretai augama tik konkurentų sąskaita, mažieji traukiasi iš rinkos. Jam iš esmės pritaria ir konkuruojančių įmonių vadovai.

„Vilniaus duonos“ gyvenime pastaraisiais metais įvyko nemažai permainų: daugiau kaip dešimtmetį bendrovę valdžiusią Suomijos „Vaasan“ pernai įsigijo Švedijos žemės ūkio kooperatyvas „Lantmannen Ekonomisk Forening“, tiek pat laiko įmonei vadovavusią Ritą Ramanauskienę pakeitė pardavimų direktoriumi iki tol darbavęsis Gražvydas Jukna.

Šiemet sostinėje veikti pradėjo nauja kepykla, atsiėjusi 9,3 mln. Eur.

52795
130817
52791