2021-03-07 08:50

Karantino grimasos: namų virtuvė įgriso

VŽ koliažas.
VŽ koliažas.
Pandemija ir nuotolinis darbas daugybę žmonių uždarė namuose ir paskatino dažniau suktis virtuvėje. Entuziazmas patiems gaminti maistą gerokai išblėso dar po pirmojo karantino mėnesio, o per antrąją COVID-19 bangą gyventojai vis dažniau užsisako iš kavinių bei restoranų.

Užsisakančių maisto išsinešti gyventojų dalis Lietuvoje pernai padidėjo nuo 53% birželį iki 74% gruodžio pradžioje. Atitinkamai nė karto pagaminto maisto iš kavinių ir restoranų nepirkusių žmonių dalis smuko nuo 45% iki 24%, rodo rinkos tyrimų ir konsultavimo bendrovės „NielsenIQ Baltics“ tyrimas.

„Miestų gatvėmis net ir vėlyvais vakarais skubantys kurjeriai yra pakitusio vartotojų elgesio atspindys. Kasdieninį krūvį ir augantį pandeminį nuovargį stengiamasi sumažinti bent jau atsisakant darbų virtuvėje. Antras karantinas trunka dvigubai ilgiau, juodiems laikams praėjusį pavasarį nusipirkti grikiai tikriausiai jau sunaudoti įvairiems patiekalams, todėl vis dažniau atsigręžiama į profesionalius maisto gamintojus“, – vertina Ilona Lepp, „NielsenIQ Baltics“ direktorė.

52795
130817
52791