2024-03-15 06:45

Maistininkams gali tekti gesinti skysto dūmo krosnis, rasta toksiškų medžiagų

Algimanto Kalvaičio nuotr.
Algimanto Kalvaičio nuotr.
Briuselyje sprendžiamas skysto dūmo, kuris maisto pramonėje naudojamas įvairiems mėsos, žuvų gaminiams, sūriams ar daržovėms pagardinti, likimas. Saugos vertinimai parodė, kad jie gali būti toksiški. Gamintojai aiškina, kad gesinti skystų dūmų krosnis kainuos.

Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) paskelbė, kad naudojant skystą dūmą pagaminti produktai gali būti nesaugūs sveikatai, o Europos Komisija svarsto galimybę tokius produktus pašalinti iš parduotuvių lentynų.

Skysti dūmai, arba kitaip – dūmų aromatas, susidaro, kai šildomos medienos dūmai atvėsinami ir surenkami. Išvalius priemaišas, gaunamas preparatas, kurį įmaišius į maisto produktus gaunamas rūkytas gaminys.

52795
130817
52791