Maistininkams gali tekti gesinti skysto dūmo krosnis, rasta toksiškų medžiagų

Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) paskelbė, kad naudojant skystą dūmą pagaminti produktai gali būti nesaugūs sveikatai, o Europos Komisija svarsto galimybę tokius produktus pašalinti iš parduotuvių lentynų.
Skysti dūmai, arba kitaip – dūmų aromatas, susidaro, kai šildomos medienos dūmai atvėsinami ir surenkami. Išvalius priemaišas, gaunamas preparatas, kurį įmaišius į maisto produktus gaunamas rūkytas gaminys.
Tik iki rugsėjo 30 d.
fiziniams asmenims nuo 18 Eur/mėn.
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai