2020-04-07 16:20

Karantino švelninimo laukiantys restoranai atskleidžia, kaip dirbtų ir saugotų klientus

Kada šiemet Lietuvoje galės startuoti lauko kavinių sezonas, kol kas neaišku. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Kada šiemet Lietuvoje galės startuoti lauko kavinių sezonas, kol kas neaišku. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Vyriausybei pateiktuose siūlymuose, kaip galėtų pradėti veiklą švelninant karantino režimą, maitinimo sektoriaus atstovai vardija tokias priemones, kaip didesni atstumai tarp staliukų restoranuose, lankytojų sodinimas tik prie kas antro staliuko, atskiras įėjimas į restoraną, norint vykdyti veiklą ir t. t. Optimistai viliasi, kad dalis restoranų gaus leidimą atnaujinti veiklą jau balandžio antroje pusėje, kiti mano, kar tai nutiks ne anksčiau gegužės ar birželio.
  • Dalis tikisi galėsią atsidaryti jau balandžio pabaigoje.
  • Dėl saugumo užimti leistų tik kas antrą stalelį.
  • Kiti palengvimus prognzuoja ne anksčiau gegužės.
  • Baiminasi naujos užkrato bangos.

VŽ rašė, kad Vyriausybė šią savaitę apsispręs dėl karantino pratęsimo, taip pat dėl to, ar jo režimas galėtų būti pamažu pradėtas švelninti jau po Velykų. Įvairios verslo asociacijos pateikė Vyriausybei siūlymus, kaip tą būtų galima padaryti. Nors ketinimų pirmiausiai švelninti suvaržymus būtent maitinimo įstaigoms valdžia nėra išsakiusi, dalis maitintojų tikina, kad restoranams būtų galima leisti palaipsniui pradėti veiklą jau nuo balandžio antros pusės.

52795
130817
52791