Norfa | Lietuviškas tinklas Norfa | Lietuviškas tinklas Norfa | Lietuviškas tinklas Norfa | Lietuviškas tinklas Norfa | Lietuviškas tinklas

VERSLO TRIBŪNA

RĖMIMAS
2023-12-18 07:30

„Norfos“ asortimentas: kaip pasiūlyti vienu daugiau ir sąžiningesne kaina

Dainius Dundulis, UAB „Norfos mažmena“ valdybos pirmininkas. Juditos Grigelytės
 (VŽ) nuotr.
Dainius Dundulis, UAB „Norfos mažmena“ valdybos pirmininkas. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Net „Norfos“ konkurentai pripažįsta, kad šiame tinkle pirkėjas randa ypač kokybiškos šviežios mėsos. Ir ne tik – „Norfa“ išsiskiria ir patraukliomis pieno produktų kainomis. Kaip pasiekta tokių rezultatų? Apie „Norfos“ tinklo išskirtinumą siūlant pirkėjams mėsą, pieno ir kitus produktus kalbamės su Dainiumi Dunduliu, UAB „Norfos mažmena“ valdybos pirmininku ir gamybos bei logistikos UAB „Rivona“ vadovu.

„Matyt, pradėti reikia nuo to, kad mes kontroliuojame didelę dalį mėsos kelio iki jos patekimo ant prekystalio, – kaip pasiekiama kokybė pasakoja „Norfos“ vadovas. – Aišku, pavyzdžiui, mes kiaulių neauginame ir jų auginimo nekontroliuojame, bet nuolat tikriname pristatomų kiaulių kokybę ir galime pasirinkti tuos tiekėjus, kurie augina kokybiškiausias kiaules geriausiai atitinkančias pirkėjų paklausą. Tarkim, pastaraisiais metais pirkėjai mieliau perka mėsą su mažiau lašinukų, daugiau raumens – Lietuvos kiaulių augintojai į tai tinkamai sureagavo.“

Pusė Lietuvos kiaulių – „Norfos“ pirkėjams

D. Dundulis pripažįsta, kad anksčiau pasitaikė atvejų, kai buvo atsisakyta pirkti mėsą iš kelių kiaulių augintojų. Anot jo, to priežastimi, pavyzdžiui, tapo per didelis kiaulių riebumas.

„Nuolat atliekame į skerdyklą pristatomų kiaulių kokybės tyrimus, tikriname jų sveikatą. Prieš keletą metų vieno tiekėjo kiaulėse buvo aptikta salmonelių – jo paslaugų atsisakėme, – seną istoriją prisimena D. Dundulis. – Žymiai lengviau užtikrinti mėsos kokybę, kai gyvulius tikrini dar iki mėsos išvežimo į parduotuves. Ir tai yra didelis „Norfos“ pliusas siekiant pirkėjui užtikrinti aukštą šviežios mėsos kokybę.“

„Norfos“ įmonių grupei priklausančios „Rivonos“ mėsos perdirbimo padalinys, kuris veikia Šilalės r., per mėnesį vidutiniškai paskerdžia apie 16.000 kiaulių ir 170 jaučių bei pateikia apie 130 t žalios mėsos ir žaliavos mėsos produktų gamybai.

„Mes per metus nuperkame beveik pusę Lietuvos ūkininkų išaugintų kiaulių, – skaičiuoja D. Dundulis. – Beje, malonu buvo išgirsti kalbant žmones, kad „Rivona“ superka tik geriausias Lietuvoje išaugintas kiaules.“

Pieno produktai – geras kainos ir kokybės santykis

„Mūsų valdomoje Alytaus pieninėje gaminami pieno produktai išsiskiria kainos ir kokybės santykiu. Lietuvoje daug kas gamina kokybiškus pieno produktus, bet mes galime pasiūlyti ir kokybę, ir pirkėjams patrauklią kainą, nes gaminame patys ir privatiems prekių ženklams galime taikyti mažesnę pardavimo kainą išlaikydami tinkamą maržą“, – pasakoja D. Dundulis, „Rivonos“ vadovas.

Alytaus pieninė gamina jogurtus, graikiško stiliaus jogurtus, grietinę, pieną, kefyrą, raugintas pasuka, rūgpienį, kefyro ir raugintų pasukų bei išrūgų gėrimus, sviestą, varškę, varškės ir fermentinius sūrius, lydytą sūrelį, ledus, pieno produktus be laktozės – iš viso per 70 rūšių pieno produktų. Jie tiekiami ne tik į „Norfos“ parduotuves, bet ir eksportuojami į Airiją, Čekiją, Didžiąją Britaniją, Estiją, Graikiją, Italiją, JAV, Latviją, Lenkiją, Nyderlandus, Vokietiją.

„Turėdami savo gamybą mes turime ir vieną plačiausių asortimentų, ir daugiausiai išskirtinų produktų, kuriuos pirkėjas randa tik „Norfos“ prekybos tinkle, – teigia D. Dundulis. – Visuomet stengiamės išsiskirti unikaliais produktais, pasiūlyti ypač platų įvairių prekių asortimentą. Tai vertina pirkėjai, kurie šių išskirtinių produktų nuolat sugrįžta įsigyti.“

embedgallery::https://foto.vz.lt/embed/2321?placement=

Kas užtikrina sąžiningesnę kainą „Norfos“ pirkėjui

„Norfos mažmenos“ vadovas pasakoja, kad išskirtinės ne tik prekės tose lentynose, kurių gaminius gamina pati „Rivona“.

„Mes siūlome ir, pavyzdžiui, tokių alyvuogių, aliejaus, alyvuogių aliejaus, kurių nerasite jokiame kitame prekybos tinkle, – tikina D. Dundulis. – Tarp daugelio kitų prekių, pavyzdžiui, didžiųjų miltų ir kruopų tiekėjų gaminių, kuriais prekiaujama visuose prekybos tinkluose, mūsų pirkėjas ras ir mažesnių gamintojų bei mūsų privačių prekės ženklų pasiūlymų.“

„Norfa“ išsiskiria ir sūrių asortimentu. Dalį jų gamina Alytaus pieninėje, o iš užsienio gamintojų atsiveža pati, todėl be tarpininkų gali pasiūlyti unikalių sūrių ypač gera kaina. D. Dundulis pripažįsta, kad patys gamindami produktus ar juos importuodami gali gana tiksliai žinoti, už kiek jie perkami ar kokia jų gamybos savikaina.

„Mūsų asortimente, kadangi patys esame gamintojai, pirkėjas ras, pavyzdžiui, visų įprastų pieno gamintojų produkcijos ir dar plius vieną, nes „Rivonos“ gaminių galima įsigyti tik „Norfos“ tinkle“, – „Norfos“ privalumus toliau vardina vienas didžiausių jos savininkų. – Beje, tai ir mūsų derybinės galios pagrindas, nes žinome, kokią kainą galime gauti iš, pavyzdžiui, kitų pieno gamintojų ir nespaudžiame jos mažinti tiek, kad mūsų tiekėjui būtų blogai. Tačiau, galvodami apie savo pirkėją, ir neleidžiame jos didinti nepagrįstai. Todėl su mumis tiekėjams sunku derėtis, kai savikaina krenta, bet lengva, – kai ji kyla, nes pagal savo patirtį matome, kad tiekiamų produktų kainos kilimas yra pagrįstas, vadybininkai net žino, kokia yra kainos riba. Taigi, mūsų pirkėjas visuomet įsigyja prekes už sąžiningesnę kainą.“

„Rivona“ taip pat kepa duoną, gamina žuvies produktus – sūdo silkę ir rūko žuvį, Kėdainių kulinarijoje ir 45-ių „Norfos“ parduotuvių cechuose gamina per 170 rūšių daržovių, žuvies, mėsos ir miltinių gaminių. „Norfos“ parduotuvėms taip pat tiekiamos tik fasuotos bulvės, kurios prieš patekdamos į parduotuves papildomai specialioje linijoje sausai nuvalomos šepečiais.

D. Dundulis pasakoja, kad netrukus „Norfos“ pirkėjui bus pasiūlyta dar platesnis privačių maisto prekių ženklų asortimentas. Tam planuojama įsigyti įvairios technikos ir mėsos, ir pieno produktų gamybai.

52795
130817
52791