Jei norite toliau klausytis „Verslo žinių“ tinklalaidžių, prašome tapti VŽ premium nariu.
RUBRIKOS NAUJAUSI
2025-09-20 18:02
2025-09-17 09:01
2025-09-16 13:01
2025-09-10 05:45
Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai
VISI KOMENTARAI
Tai labai gerai, kad apsiverkė gaiviųjų gėrimų gaminojai. Vadinasi cukraus mokestis veikia. Kalt reik tokį, kad iš verksmų pereitų prie gaiviųjų gėrimų gamybos su kuo mažiau to cukraus.
Būtų mažiau cukraus kombučoje ar giroje tai išgerčiau daugiau. O dabar turiu stipriai riboti suvartojamą per vieną kartą kiekį.
Kaip jūs ruošiatės fermentuoti gėrimus be cukraus?? Nebent norite tokio birzgaliuko, kur siūlo: "giros skonio gėrimas"..
Kiek cukraus yra brut šampane arba aluje?
Saldžiame virš 50g litre, kituose 25-40g, aluje irgi 40g litre, ir?
Pvz Leffe blonde 100g: Anglių 5.4g, cukrų 0.5g. Tai 5g Littre, ne 40g Gira, kola - apie 9g cukrų.
Normaliam (tokiame, kurio Lietuvoje parduodama 90%) aluje yra apie 0.5-1 g/100 g. Šampane taip pat, go figure before commenting: Brut Nature: The driest, with 0-3 grams of sugar per liter (0.3/100 g.). Extra Brut: Also very dry, with 0-6 grams of sugar per liter. Brut: The most common, with 0-12 grams of sugar per liter.
Koloj apie 10-11 g 100 ml, t.y. apie 100 gramų litrui!
Wow, negalvojau, kad toks didelis nesveikų gėrimų pardavimų šuolis buvo. Reikia stabdyti. Netikiu, kad mineralinio pardavimai ar natūralių sulčių tiek būtų pakilę.
Yra alko mokestis, o cukrus yra pavojingesnis už alko, nes jį masiškai vartoja vaikai ir pratinasi prie cukraus pertekliaus. Kiek gydoma nuo alkoholizmo, onkiek išleidziama diabeto gydymui, o kiek iš jų vaikai. Dėkit dar dvigubai mokestį, jei verks
Neginu cukraus, bet, kad diabetu susirgt dėl cukraus, jį reik ryti nesveikais kiekiais.. ir tai vargu. Nors ir su cukraus įsisavinimu susiję, bet diabetas tai įgimta, vaistų neteisingas vartojimas, nėštumo diabeto užsitęsimas...
Dar pasiskaityk apie insulino rezistencija ir tiesioginį ryšį su diabetu. Pamatysi kad alkoholis nesukelia tokių greitų padarinių. Problema ta, kad įtikti vartotojui dabar cukrus kišamas visur, jo nėra tik steike, kol kas...
Kišamas? Vartotojai patys renkasi, puikiai žinodami, kad ten yra cukraus. Cukraus mokestis kaip ir dzin, nesigilinau nei kaip nei kas, nes manęs nelabai kaso, bet nereikia nei apsimesti, kad vartotojai nesupranta ką daro. Jie renkasi nesuprasti. Ir nėra didelio skirtumo tarp sulčių (be pridėtinio cukraus) ir gėrimų su pridėtiniu cukrumi. Tai tas pats cukrus. Vaisių ir daržovių sultyse nėra daugumos naudingų medžiagų, ir visiškai nebėra ląstelienos. Dažnu atveju, iš esmės tik saldus gėrimas. Steike cukraus yra. Pridėtinio - būna, priklausomai nuo marinato. Aukštos temperatūros metu išorėje karamelizuojasi mėsa.
prisides 7 cnt mokestis bet gerimai brangs 25 cnt. va tau ir logika. Vis delto manau, kad apmokestinimo riba per maza, turetu buti 4-5 g. Bendrai lyginant su ES ir USA- pas mus cukraus gerimuose maziausia.
Čia kai buteliui alaus akcizas kartą kilo 3 centus. Parduotuvėse pabrango 10 centų, baruose iki 50 centų. Mausto mus gamintojai su prekybininkais lyg skaičiuoti nemoketume
Keista būtų jei nedidintų, jei žmonės moka tai ir didina. Staliukų neina vakare rasti laisvų, žmonės oertekę pinigais kodėl nepadėti su jais atsisveikinti
Tai didinimas dėl paklausos niekuo nesusijęs su akcizas, gali ir rytoj didinti.
Tai tik vienas faktorius keičiasi? DU, darbo užmokestis, nuoma, energijos išteklių kaina nekinta?
Ką tuo nori pasakyti? Sutampa ir ta pačią dieną tie irgi pasikeičia? Kai du, nuoma, energija kinta tai tada ir kelią kaina dėl tų priežasčių. Kai akcizas kyla, tada kelia kainą dėl akcizo priežasčių
Didelė tikimybė, kad neliks mažų, įdomių, sveikesnių gaminių ir gamintojų. O “coca colos” lygio gamintojams dzin. Panašu, kad socialdemokratiškos protekcijos yra skirtos sunaikin vidurinę klasę ir mažuosius verslus.
Sveikesni čia tie su cukrum?
Kaip ten sakoma, kad cukrus yra baltoji mirtis. Bet manau didesnė problema yra maisto produktuose naudojami konservantai, ten jų tiek daug ir ypač kenksmingų, sukeliančių vėžinius susirgimus, štai su kuo reikia kovoti ir apmokestinti. Didžioji dauguma maisto produktų esančių prekybcentriuose yra žmogui kenksmingi.
reiktų cukrų ir kituose produktuose apmokestinti, nes gamintojai piktnaudžiauja. Cukrus gausiai dedamas į silkių mišraines, juodą duoną ir panašiai. Saldumas užmaskuojamas, bet organizme yra mechanizmai kurie prie cukraus pratinami ir prašo dar. Tiklingai siekiama kad žmogus pats nesuprastų kas darosi, ir kodėl valgant vis kyla apetitas.
Tu net nesupranti, kad cukraus natūraliai daugelyje produktų yra, ir kad cukrus naudojamas visiems mieliniams gaminiams tam, kad lengviau kiltų. + žmonės perka saldesnius produktus. O tu, kaip visada, su sąmokslo teorijomis ir tuoj pradėsi apie gost standartą ir sovietus pasakoti.
Kokioj silkėj natūraliai yra cukrus? KOKIOJ? Kad "žmonės perka saldesnius produktus", sveikinu supratus. Gamintojai jau seniai žino. Viskas slidžios nuokalnės principu privede prie to kad kad cukrus jau atsiranda rukytoje dešroje, o tai ką seneliai vadindavo pyragu, dabar pardavinėjama kaip duona kasdieninė. Tabaką ir alkoholį apmokestinam kad kompensuoti vartotojų gydymo lėšas, tai kodėl su cukrumi, kurio daroma žala visuomenės sveikatai yra didelė ir akivaizdi, turi būti būti kitaip?
Žmonės patys gali nuspręsti kiek jiems xukraus reikia ar kur dėti antrą pensijų pakopą. Seime už visus sprendžiantys kairieji bebrai
Patys pajėgūs nuspręsti max 20%. Ir jie tikrai kainų pakėlimo nepajaus.
Apmokestintų raudoną mėsą tai ir sveikatai kenkia ir metanas šiltnamio dujos. Jei jau tokia logika. Žodžiu kvailystė vėl kažkas neprašyti ažką gelbėja
Nusišneki. Kenkia perteklius. Raudona mėsa, vartojant saikingai, yra sveika ir geras šaltinis daugelio reikalingų maistinių medžiagų, ypač geležies. Apie klimato kaitą nekomentuok iš pradinukams skirtos medžiagos.
O ar yra kažkoks paaiškinimas kodėl dabartinė valdžia mano, kad gerti yra blogiau, nei valgyti?
To cukraus yra ir duonoje ir sultyse. Čia tiesiog nauji mokesčiai ir rinkliavos, o su mūsų sveikata visai nesusije
Man tai klausimas labiau net ne koks mokestis, o kam jis skirtas? Nes kol kas atrodo, kad tiesiog pasipinigauti. Niekam konkrečiam neskirtas, konkrečiai sričiai nenumatomas. Ar tai būtų cukraus ar kitaip pavadintas, tikslas tik vienas - trūksta pinigų, reikia sugalvoti iš kur atimti. Jokio taupymo, jokios optimizacijos, jokių atsakomybių, svarbiausia dar atimti. Čia kaip su auto PVM, kai kalbi su jaunesnėm buhalterėm, jau net nebežino, kodėl auto pvm negalima atskaityti - "nes toks įstatymas" ir kai paklausi, kodėl tada gpm dar reikia papildomai mokėt? Nu nes tokie įstatymai. O iš tikro visi pamiršo, kad pvm atskaita negalima, nes "visi važinėja savom reikmėm", o tai gpm tada kodėl mokam? Nes reikia dar pinigų. Tai tada pvm leiskit atskaityt. Nejuokaukit, reikia pinigų. Tai ir su cukraus ar bet kokiais kitais mokesčiais yra lygiai tas pats... Visi tiesiog pamirš, niekam konkrečiam jis nebus skirtas ir praėjus kažkiek laiko bus vėl nauji "oro" mokesčiai.
tai reguliacinis mokestis ale akcizas. Proto neužtenka tai suprasti? tik, kad jis keistų žmonių ir gamintojų elgseną, turėtų būti x10
Tai jis bus ir didesnis, pradžioje svarbiausia įvesti. Nieko jis nereguliuos, kaip lėtai verdama varlė, visi pripras, o žiūrint didesnį paveikslą, tiesiog po truputį viskas taps brangiau. Problema ne mokestis, o atsvara jam, kurios nėra. Šitoj vietoj surenkam daugiau, tai kur susimažinam? Ką optimizuojam? Gal kokį netyčia institutą panaikino, niekam nežinant? ne...
Labai gerai, jei jis bus didesnis. Aš asmeniškai, visai cukraus nenaudoju (neskaitant pridėtinio produktuose), nevalgau saldumynų, negeriu gaiviųjų gėrimų, tik vanduo ir arbata. Kaip kuro akcizas sureguliavo pirkt nebe 3 litrų auto, taip pakeis įpročius ir cukraus mokestis, tik kaip minėjau, jis turi būti ×10 ir tada individas gerai pagalvos, ar pirkti šūdą už 5eur., ar vandens butelį už 0.5 eur.
Chemizuotas, skonio stipriklių ir konservantų prifarširuotas maistas gerai , o cukrus blogai? Palyginus "seną" kartą užaugusią ant naminių kompotų ir močiutės uogienių ir "dabartinę" kartą to nepasakyčiau.
Vidutiniam kompote, cukraus 2-5%, pažiūrėkit receptus internete. nė vieno nerasite kuriame būtų komercinių "gaiviųjų" gerimų standartas 10%. T.y pusė stiklinės cukraus vienam litrui vandens. Be to niekas, kompoto negerdavo po 2l/per dieną. Cukrų reguliuoti BŪTINA.
Soviet buvo sultys tik trilitriniuose neapsimokedavo pirkti Nes Surūgdavo neišgertos