Naujas maro židinys – skambutis maisto pramonei
                                                                                            
                                                                                    Tai būtų pirmoji eksportuojanti mėsos perdirbimo įmonė, kuri patenka į apsauginę afrikinio kiaulių maro zoną. Iki šiol tokiose teritorijose dirbo tik mažos bendrovės, gaminius parduodančios tik vidaus rinkoje. Tačiau net jei bendrovė atsiduria tokioje zonoje, gamybos stabdyti nereikia – Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) ją griežčiau prižiūri ir pareikalauja papildomų apsaugos priemonių. 2011 m., siaučiant klasikiniam kiaulių marui, į panašią zoną buvo patekusi AB Krekenavos agrofirma (KA), taip pat gana didelė eksportuojanti bendrovė.
„Nepatenkame nei į 3 km, nei į 10 km apsaugos zoną, kuri nustatoma apie rastą ligos židinį. Grėsmės gamybai nėra“, – VŽ informuoja Audrius Kantauskas, „Biovela Group“ generalinio direktoriaus pavaduotojas.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
 - Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
 - Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai