2024-09-20 10:52

„Amandus“ šefas D. Praspaliauskas: ateina tarpsnis, kai imi mėgautis žinodamas, ką darai

Deivydas Praspaliauskas, restorano „Amandus“ virtuvės šefas. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Deivydas Praspaliauskas, restorano „Amandus“ virtuvės šefas. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Su virtuvės meistru Deivydu Praspaliausku VŽ „Savaitgalis“ pirmą kartą kalbėjosi prieš 14 metų, kai jis gavo geriausio Lietuvos virėjo apdovanojimą. Per šį laikotarpį Deivydas atidarė (ir uždarė) kelis restoranus, išleido knygų, maisto produktų linijų. Dabartiniame „Amandus“ restorane Vilniaus Užupyje degustacines vakarienes jis rengia ketverius metus, o staliukai vis dar užrezervuoti kelioms savaitėms į priekį.

Regis, ir tie patys pašnekovai – žurnalistė ir virėjas – labai nepasikeitę: daugiau tatuiruočių, mažiau auskarų, daugiau užtikrintumo, mažiau skubos.

„Įdomus, spalvotas laikotarpis, – apibendrina Deivydas, paprašytas prisiminti karjeros pradžią. – Tada buvau giriamas kaip išskirtinis šefas, o šiandien, sakytum, ant kiekvieno kampo po tokį. Atrodo, parodžiau pavyzdį, kaip patraukti dėmesį.“

52795
130817
52791