2019-02-27 06:45

Tarptautiniai sertifikatai: maisto saugos partneriams nebeužtenka

Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Nors daugelis stambių Lietuvos maisto pramonės bendrovių tarptautiniais maisto saugos ir kokybės standartais, būtinais eksportui, jau apsirūpinusios, šiandien to darosi negana – populiarėja sertifikatai, susiję su verslo etika, aplinkosauga, tvarumu.

„Viskas prasideda nuo klientų užklausų apie kokį nors sertifikatą. Kai matai, kad vienas, kitas teiraujasi, supranti, kad neišsisuksi ir reikia į tai investuoti, kad išliktum konkurencingas“, – pasakoja Aldona Čepulis, riešutų ir džiovintų vaisių importuotojos UAB „Alvas ir Ko“ plėtros ir kokybės skyriaus vadovė.

Susidomėjimas auga

Linas Čereška, įmones sertifikuojančios bendrovės „Bureau Veritas Lithuania“ vadovas, pasakoja, kad pirmosios Lietuvos bendrovės – pienininkai – sertifikuotis pradėjo jau daugiau kaip prieš 20 metų, kai žengė pirmuosius žingsnius eksporto rinkose, o šiandien beveik kiekviena maisto pramonės įmonė, eksportuojanti produkciją, turi mažiausiai po vieną sertifikatą.

52795
130817
52791