2018-06-03 20:43

Populiarėjanti, bet vis dar gamintojų neišnaudota niša

Silvija Baranauskienė, UAB „Tundra snack“ direktorė: „Išaugus paklausai, natūraliai išaugo ir konkurencija mūsų gaminamiems batonėliams, bet išplėtėme asortimentą kitais užkandžiais.“ Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Silvija Baranauskienė, UAB „Tundra snack“ direktorė: „Išaugus paklausai, natūraliai išaugo ir konkurencija mūsų gaminamiems batonėliams, bet išplėtėme asortimentą kitais užkandžiais.“ Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Veganiško, vegetariško, pagaminto nenaudojant glitimo ir kitokio sveiko bei saugaus maisto valgytojų daugėja, tad auga ir tokių produktų pasiūla, tačiau smulkiesiems vietiniams gamintojams laisvų nišų dar daug.

Birželio 9 d. sostinėje vyksiantis „Vegfest LT“ festivalis, organizuojamas nuo 2016 m., – vieta gamintojams ir pardavėjams pristatyti naujus produktus – plečiasi. Šiemet į jį atvyks daugiau gamintojų iš Estijos, Latvijos – veganiškos avalynės „Fab“, veganiškų maisto produktų importo „Good Life Solutions“, pradėjusi ir jų gamybą. Pirmą kartą dalyvaujantys svečiai iš Baltarusijos „Amala“ pristatys iš kviečių pagamintus mėsos produktų pakaitalus – dešrą, dešreles, paštetus.

Gamina smulkiausi

Tačiau valgytojai užsienio maistininkų produkciją ragauja ne tik festivaliuose, nes vietinių specifinių produktų gamintojų randasi lėtai, o jų produkcijos sklaida nedidelė.

52795
130817
52791