Estų bendrovė iš Helsinkio kalėdinės eglės pagamins 1.000 l toniko

Kalėdinė eglė, stovėjusi centrinėje Helsinkio aikštėje, buvo nupuošta praėjusios savaitės ketvirtadienį. Tačiau šį kartą ne visa ji taps biokuro skiedromis – eglės šakos bus panaudota gėrimui gaminti. Apie tai rašo estų portalas „postmees.ee“, remdamasis suomių dienraščiu „Kauppalehti“.
Iš 14 kg susmulkintų eglės šakų bus galima pagaminti apie 1.000 l toniko. „Lahhentagge“ tikisi, kad į butelius išpilstytas gėrimas iš Helsinkio kalėdinės eglės padės jai įsitvirtinti kaimyninės šalies rinkoje.
Anot „Lahhentagge“ atstovų, Helsinkio eglės skonis šiek tiek skiriasi nuo estiškų žaliaskarių – ji yra kiek kartesnio citrusinio skonio.
Bendrovė taip pat planuoja gaminti toniką iš eglių ir kėnių, kurie per šventes puošė Estijos miestus. Prieš pradėdama toniko iš kalėdinių eglučių gamybą bendrovė atlieka tyrimus, ar jų šakose nėra sunkiųjų metalų ir ar jos yra tinkamos gėrimams gaminti.