Verslo dovanos: kokias pasirinkti, kad dovanos gavėjui paliktumėte įspūdį?

„Gurmaniška ir skani dovana – visada geriausia. Žmogus ją panaudos su maloniomis emocijomis – pasimėgaudamas suvalgys su kolegomis ar šeimos nariais, drauge atras naujų skonių“, – teigia Kornelija Kromaitė, gurmaniško maisto ir gėrimų parduotuvės „Gourmet Life“ marketingo vadybininkė.
„Gourmet Life“ gurmaniškų skanėstų galima įsigyti dviejose parduotuvėse Vilniuje – PC „Nørdika“ ir „Iki Bendoriai“, o taip pat e. parduotuvėje Gourmetlife.lt bei per valandą gauti užsisakius platformose „Wolt“, „Bolt“ ar „Last mile“.
„Gourmet Life“ jau daugiau kaip 10 metų stebina savo klientus išskirtinėmis, kokybiškomis bei skaniomis dovanomis ir itališkais „Panettone“ pyragais.
„Esame šeimos verslas. Gimėme iš didelio noro pažinti skonius, keliauti bei padėti klientui rasti kokybiškus, unikalius produktus vienoje vietoje. Mes itin vertiname kokybę, todėl prieš pristatydami produktą klientui jį ragaujame, kruopščiai analizuojame įvairias jo savybes, kad įsitikintume, jog tenkinsime savo išrankių klientų poreikius. Būtent dėl šios priežasties „Gourmet Life“ klientai itin vertina mūsų siūlomą asortimentą bei metai iš metų sugrįžta gurmaniškų produktų ir sau, ir dovanoms“, – teigia K. Kromaitė.
„Panettone“ pyragas – mūsų šventės dalis
„Pyragai „Panettone“ – pagrindinė mūsų vizitinė kortelė. Buvome vieni pirmųjų pristatę Lietuvoje „Panettone“ pyragus, be kurių dabar jau nebeįsivaizduojame lietuviškų Kalėdų ar Naujųjų metų. Siūlome aukštos kokybės net 30 rūšių „Panettone“ pyragų, kurių gamybos metodas yra itin kruopštus, o gamybai naudojami produktai yra aukštos kokybės“, – akcentuoja „Gourmet Life“ atstovė.
Ji primena, kad kepant „Panettone“ pyragą ypač svarbu – kokybiški ingredientai, dėl kurių pyragas yra šlapias, aromatingas bei toks, kokiu mėgaujasi tikri italai. Ir priešingai, jei „Panettone“ pyrago gamybai nėra naudojamas sviestas, vietoje jo renkamasi margariną, naudojami prastos kokybės miltai ir kiti ingredientai, – pyragas tampa sausas, nearomatingas.
„Gourmet Life“ siūlomuose pyraguose yra naudojami laisvai laikomų vištų kiaušiniai, sviestas, aukštos kokybės miltai, itališki cukatai ar kiti džiovinti vaisiai. Klientai, kurie paragauja mūsų pyragų, – jau neįsivaizduoja švenčių be jų, vertina šią kokybę ir kiekvienais metais sugrįžta“, – pasakoja K. Kromaitė.
Anot jos, be jokios abejonės populiariausi yra klasikinis pyragas su itališkais džiovintais vaisiais bei su šokoladiniu arba pistacijų kremu. Yra žmonių, kurie nemėgsta cukatų ir razinų, todėl jiems „Gourmet Life“ yra paruošęs itin daug alternatyvų be šių ingredientų. Šiemet „Gourmet Life“ siūlo beveik 30 skirtingų skonių „Panettone“ pyragų, kurie išsiskiria ne tik savo kokybe, bet ir dizainu.
„Šie pyragai gali būti puiki, skani ir išskirtinė dovana, kuri papuoš jūsų partnerių, kolegų ar giminaičių šventinį stalą bei nustebins skoniais. Kokybiškas bei skanus produktas – pagrindiniai raktažodžiai, kurie sukuria įsimintiną dovaną. Tokią dovaną gavęs žmogus ja pasimėgaus ir prisimins dovanojusįjį“, – teigia „Gourmet Life“ atstovė.
embedgallery::https://foto.vz.lt/embed/2269?placement=
Gurmaniški rinkiniai – išskirtinė suasmeninta dovana
„Gurmaniški dovanų rinkiniai itin gera idėja, kai dovaną norite suasmeninti, nes visus rinkinius mūsų parduotuvėse galime komplektuoti pagal jūsų poreikius bei pridėti atviruką konkrečiam asmeniui. Gurmaniškame rinkinyje produktus galite derinti tarpusavyje bei sukurti nepaprastą patirtį dovanos gavėjui. Tokius rinkinius galime komplektuoti pagal žmogaus pomėgius: saldžius ar sūrius, įvairius skonius, kilmės šalį ar net ingredientus. „Gourmet Life“ klientų pageidavimu siūlome platų ir sveikesnių maisto produktų – be cukraus, be glitimo, veganiškų“, – teigia K. Kromaitė.
Anot jos, unikalumas, kokybė – tai pagrindiniai raktažodžiai, kaip skanias dovanas apibūdina klientai. Ji primena, kad itin svarbu suprasti, jog verslo dovana – ryšio kūrimas, kuris itin sustiprina santykius. Kai dovana yra išskirtinė, praktiškai panaudojama arba net personalizuota, – dovanos gavėjas tai įvertina ir jaučiasi išskirtinis, nes apie jį buvo pagalvota.
„Gourmet Life“ asortimentas – ir parduotuvėse, ir internetu
„Gourmet Life“ Vilniuje turi dvi gurmaniško maisto parduotuves – PC „Iki Bendoriai“ ir „Nørdika“, o taip pat visi dovanas savo partneriams, draugams ar giminėms gali išsirinkti e. parduotuvėje Gourmetlife.lt. Internetinė parduotuvė ypač daug klientų sulaukia prieš didžiąsias metines šventes. Renkantis dovaną e. parduotuvėje išvengiama prieššventinių eilių, o išrinktą dovaną galima nusiųsti adresatui ir taip nustebinti savo verslo partnerį, kolegą ar artimąjį. Beje, perkant už 50 Eur pristatymas kurjeriu ar į paštomatą yra nemokamas, o pasinaudojus platformomis „Wolt“, „Bolt“ ar „Last mile“ jūsų dovana pasirinktą žmogų nustebins jau po valandos.
„Jei dar nesate apsisprendę dėl dovanų, kviečiame užsukti į „Gourmet Life“ parduotuvę ir paragauti alyvuogių, užtepėlių bei kitų skanėstų, kad atsirinktumėte tai, kas jums labiausiai patinka. Beje, savo antrąją parduotuvę sostinės PC „Nørdika“ atidarėme rugpjūčio pabaigoje ir čia siūlome apie 900 įvairių gurmaniškų skanėstų bei gėrimų“, – kviečia užsukti K. Kromaitė.
Asortimentas – ir gurmaniškas, ir platus
„Gourmet Life“ siūlo per 50 rūšių alyvuogių iš Graikijos, Italijos ir Ispanijos. Abejingų nepaliks ir „Gourmet Life“ šefo marinuotos alyvuogės. Anot K. Kromaitės, šiomis alyvuogėmis gardžiuojasi net tie klientai, kurie anksčiau alyvuogių nemėgo ar visai nevalgė.
„Apie mūsų šefo paruoštas alyvuoges girdime ypač gerus klientų atsiliepimus. Pagal jo sukurtus receptus marinuojamos iškirtinės kokybės Graikiškos alyvuogės iš statinių, naudojant tik natūralius ingredientus: ūkininko medų, šviežias citrinas, apelsinus ir žoleles, brandintą balzaminį actą. Populiariausios yra su medumi ir česnaku, taip pat saldžiarūgštės su čiobreliais, o ypač netikėtas ir gurmaniškas derinys – su apelsinų sultimis. Beje, alyvuogėse gausu polifenolių, kurie yra natūralūs antioksidantai, gerųjų riebalų, geležies, vario ir kalcio“, – pasakoja „Gourmet Life“ atstovė.
Ji primena, kad dovanoms dažnai pasirenkami ir sūriai iš Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, kurie atvežami iš mažų ūkių, ikrai, net 24 rūšių gurmaniški skanėstai su trumais, riešutų kremai ir rankų darbo chalva su stevia – natūraliu saldikliu, kraftiniai bulvių traškučiai su trumais ar sūriu, užkandžiai, nealkoholinis vynas ir alus, kombuča ir putojanti arbata, saldumynai.
Šių metų gurmaniška naujiena: MASSA vytintos datulės „Sukkari“, „Safawi“, „Khodri“ iš Jungtinių Arabų Emyratų. Taip pat veganiškos šokoladu glaistytos datulės CHOCODATE.
„Ypatingai įdomu ragauti skirtingų rūšių datules vienu metu, lyginti jas tarpusavyje ir aptarinėti su artimaisiais jaučiamus skonius. Datulės nuo seno yra vertinamos dėl savo maistingųjų medžiagų: natūralaus cukraus, vitaminų ir maistinių skaidulų gausos, mažo riebalų kiekio ir žemo glikemijos indekso. Todėl jas rekomenduojama valgyti siekiant numesti svorio. Tikrai nustebinsite sau mielą žmogų nusiuntę jam įvairių datulių rinkinį su sveikinimu. Siūlome paskanauti ir datulių pastos, iš kurios itin greitai pasigaminsite sveikuoliškų rutuliukų“, – pasakoja „Gourmet Life“ atstovė.
Ji kviečia susipažinti ir su itališkomis originalios receptūros užtepėlėmis. Baklažanų ir graikinių riešutų bei artišokų ir paprikų užtepėlės gali praturtinti šaltuosius užkandžius, salotas, taip pat pagardinti ryžių bei makaronų patiekalus. Puikus derinys prie taurės nealkoholinio vyno – ant paskrudintos duonelės tepama užtepėlė. Tai tobulas ir operatyvus pasirinkimas atvykus netikėtiems svečiams.
„Nepraleiskite progos paskanauti įvairių džiovintų vaisių bei riešutų, kurie itin praturtins jūsų mitybą. Džiovintais vaisiais, pavyzdžiui, mangais, dumplainiais, ir uogomis galite gardinti košes, kepinius arba mėgautis vienais. Juos ypatingai mėgsta ir vaikai. „Gourmet Life“ taip pat siūlo ypatingai platų riešutų asortimentą: natūralius, skrudintus su prieskoniais, riešutų kremus bei šokoladu glaistytus riešutus. Riešutai yra itin maistingi, todėl jie gali būti puikus užkandis skubantiems bei norintiems greitai ir sveikai užkąsti. Riešutus galima valgyti šviežius arba naudoti maisto ruošai, jie puikiai tinka kepiniams, salotoms, įvairiems vaisių kokteiliams, taip pat prie įvairių mėsos, paukštienos ir žuvies patiekalų. Tai ne tik sveikas, bet ir skanus maistas“, – pataria „Gourmet Life“ atstovė.
VERSLO TRIBŪNA
Ji primena, kad „Gourmet Life“ gurmaniškų skanėstų galima įsigyti apsilankius parduotuvėse Vilniuje, kurios veikia PC „Nørdika“ ir „Iki Bendoriai“, o taip pat bet kuriuo metu apsilankius e. parduotuvėje Gourmetlife.lt bei per valandą gauti užsisakius platformose „Wolt“, „Bolt“ ar „Last mile“.