Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2022-04-30 22:30

Mąstantiems atidaryti restoraną ar kavinę: kokių klaidų nepadaryti verslo pradžioje

Ieva Vaičiūnaitė (kairėje) ir Jurgita Viltrakienė, gastronomijos konsultacijų agentūros „Kitchen Rules“ įkūrėjos. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Ieva Vaičiūnaitė (kairėje) ir Jurgita Viltrakienė, gastronomijos konsultacijų agentūros „Kitchen Rules“ įkūrėjos. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Jei svajonė turėti savo maitinimo įstaigą, tegul ir visai nedidukę, neapleidžia, o sąskaitoje yra šiokių tokių santaupų, verta ją įgyvendinti. Tačiau klaidos šiame versle yra nedovanotinos, todėl jau sudarant verslo planą būtina apgalvoti kiekvieną smulkmeną.

Patyrę verslininkai juokauja, kad jei gali nekurti savo restorano, tuomet ir nekurk. Nes reikalų čia galybė, o kiekvienas krustelėjimas kainuoja. Daugelis verslininkų pripažįsta, kad investicijų reikėjo kur kas daugiau, nei buvo planuota, todėl, nori nenori, teko lįsti į skolas.

Tačiau to galima išvengti, jei yra kruopščiai atliekami namų darbai.

52795
130817
52791