2022-02-10 06:45

Restoranai problemų kiaute neužsidaro: ieško išeičių, nors 9 iš 10-ies tebedirba nuostolingai

VŽ koliažas.
VŽ koliažas.
Vieno labiausiai nuo pandemijos nukentėjusių sektorių – restoranų ir barų – atstovų nuotaikos pagaliau taisosi. Rezervacijų sąsiuviniai pildosi, tiekimo poreikiai grįžta į ikipandeminę apimtį. Geriausius rezultatus skaičiuoja sostinės Senamiesčio restoranai, tačiau ir čia verslai priklausomi nuo proginių šeimų ar draugų vakarienių, vestuvių ir krikštynų pietų, o verslo pietų, konferencijų užsakymų dar stokojama. Augančių energetinių kaštų, kylančių žaliavų kainų nekompensuoja šiek tiek didinamos patiekalų kainos.
  • Restoranų sektoriaus apžvalga ir įmonių komentarai.
  • Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos signalas: sektorius išlieka itin rizikingas.
  • Gerieji pavyzdžiai, įkvepiantys plėtoti restoranų verslą.

Statistikos departamento duomenimis, 2021 m. sausį–lapkritį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2020 m., restoranų apyvarta augo 20,1%. Čia patenka ir greitojo ar išsineštinai paruošto maisto pardavimų statistika.

52795
130817
52791