2021-12-06 10:02

Maisto salės prekybos centruose: skirtingi formatai ir naujos koncepcijos

Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Restoranų ir kavinių erdvės prekybos centruose (PC) plėtojamos pagal skirtingas koncepcijas: dalis centrų turi bendras maisto sales, kitur kiekvienas restoranas savo klientus aptarnauja aiškiai apibrėžtoje savoje teritorijoje. Vienakryptės tendencijos ar taisyklės, kuris variantas sėkmingesnis, nėra, aišku tik, kad pasirinkimas priklauso ir nuo paties centro tikslų, vidutinio kliento portreto.
  • Prekybos centruose po pandemijos šoko atgyja maitintojai.
  • Maisto salėse – bendrose erdvėse paprastai įsikuria maži restoranai ir kavinės, turintys bendrus staliukus.
  • Dalis PC bendrų maitinimo erdvių neturi, bet svarsto naujus sumanymus.

Matyti, kad per pandemiją iššūkių patyrę centrų valdytojai reagavo greitai, pavyzdžiui, PC „Ozas“ maisto salėje sėdimų vietų sumažėjo perpus, tačiau plėtotojai neabejoja, kad popandeminėje aplinkoje maitinimo sektorius atgis, tad ir jų planai susiję su restoranams skirtų erdvių plėtra ir naujovėmis.

52795
130817
52791