Po trijų paeiliui nuostolingų metų „Marijampolės pieno konservai“ uždirbo nedidelį pelną

Pirmojo pusmečio EBITDA (veiklos pelnas be palūkanų, mokesčių, nuvertėjimo ir amortizacijos) viršijo 1,5 mln. Eur.
„Verslo žinių“ duomenimis, praėjusių metų pirmąjį pusmetį patirtas nuostolis siekė 3,2 mln. Eur. O visi 2023 m. baigti su 3,8 mln. Eur nuostoliu.
Kondensuoto pieno ir pieno miltelių gamyboje besispecializuojanti bendrovė šiemet dalį produkcijos gamina kontraktų pagrindu, kuomet gamybai reikalingų žaliavų įsigijimą iš dalies finansuoja produkcijos užsakovai.
„Bendra situacija per pastaruosius metus nepasikeitė, todėl, vaizdžiai kalbant, šiuo metu veikiame pasninko režimu – jokių nereikalingų išlaidų, jokių neapgalvotų sprendimų. Apie plėtrą tokiomis sąlygomis nėra ko ir kalbėti, tačiau kontraktinės gamybos modelis mums padeda išlaikyti veiklos gyvybingumą“, – bendrovės pranešime cituojamas Henrikas Karpavičius, UAB „Marijampolės pieno konservai“ direktorius.
Kad įmonė nekauptų rizikingų atsargų, anot jo, gaminami tik tiksliai kontraktuose nurodyti produktų kiekiai. Vis dėlto, nepaisant apribojimų, įmonės specialistai stebi ir operatyviai reaguoja į pokyčius globalioje produktų rinkoje. Pavyzdžiui, per pirmąjį pusmetį pavyko 24% padidinti pardavimus Vidurio Rytų, Šiaurės Afrikos ir Azijos šalyse.
90% „Marijampolės pieno konservų“ akcijų priklauso UAB „Karpis“.
2019 m. mirusio verslininko Raimondo Karpavičiaus turto paveldėtojų ginčas dėl palikimo vis dar tęsiasi. R. Karpavičius per bendrovę „Karpis“ valdė „Marijampolės pieno konservus“, „Rarkarpį“ Tenerifėje, Lukšių ir Širvintų pienines, „Ferogamą“, Ukrainos „Vitaut“.
Antrinė „Marijampolės pieno konservų“ įmonė – UAB „Lukšių pieninė“ – šiuo metu restruktūrizuojama. Kaip rašoma restruktūrizavimo byloje, kad būtų atsiskaityta su kreditoriais, „bus ieškomi pirkėjai (investuotojai), kurie įsigytų visą ar dalį atsakovės turto komplekso, kurio planuojama pardavimo kaina yra 10,93 mln. Eur“.