Delikatesas ar iššūkis?

Užkandėlė su sūdytais žiogais Paryžiaus restorane “Le Festin Nu”, kuris pirmasis įtraukė į savo meniu patiekalus su vabzdžiais. Charles Platiau (REUTERS) nuotr.
Virtų tarantulų ir tarakonų vėrinukai patiekti kovo mėnesį vykusioje metinėje “Tyrinėtojų klubo” vakarienėje “Waldorf Astoria” restorane Niujorke. Andrew Kelly (REUTERS) nuotr. Tai, kas mums kelia pasibjaurėjimą, kituose pasaulio kraštuose yra įprastas maistas ar net delikatesas. Pamažu vabzdžiai ir kitokie ropojantys ar šliaužiojantys gyviai skinasi kelią ir į Europos gastronomiją. Tiesa, juos į meniu išdrįsta įtraukti dar nedaugelis restoranų. Tačiau gausėjančios pabandžiusiųjų burnon įsidėti keptą vabalą ar kirmėlę gretos rodo, kad šis reiškinys netrukus gali virsti nauja mada. Vis daugėja gurmanų, besilankančių restoranuose, kur ruošiami egzotiški patiekalai iš vabzdžių.
Virtų tarantulų ir tarakonų vėrinukai patiekti kovo mėnesį vykusioje metinėje “Tyrinėtojų klubo” vakarienėje “Waldorf Astoria” restorane Niujorke. Andrew Kelly (REUTERS) nuotr. Tai, kas mums kelia pasibjaurėjimą, kituose pasaulio kraštuose yra įprastas maistas ar net delikatesas. Pamažu vabzdžiai ir kitokie ropojantys ar šliaužiojantys gyviai skinasi kelią ir į Europos gastronomiją. Tiesa, juos į meniu išdrįsta įtraukti dar nedaugelis restoranų. Tačiau gausėjančios pabandžiusiųjų burnon įsidėti keptą vabalą ar kirmėlę gretos rodo, kad šis reiškinys netrukus gali virsti nauja mada. Vis daugėja gurmanų, besilankančių restoranuose, kur ruošiami egzotiški patiekalai iš vabzdžių.
Tik iki rugsėjo 30 d.
fiziniams asmenims nuo 18 Eur/mėn.
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai