2021-02-09 11:58

60% taisyklė nugąsdino restoranus – dirbusieji per karantiną gali pralošti

Aidas Pilka, UAB „Juta jazz kava“ direktorius. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Aidas Pilka, UAB „Juta jazz kava“ direktorius. Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Subsidijų iš antrojo pagalbos paketo laukiantį maitinimo verslą sujaudino žinia, kad ši parama, ko gero, bus dalinama tik tiems, kieno apyvarta krito 60%. Nuogąstaujama, kad dalis restoranų, kurie per karantiną rinkosi dirbti, gali finansiškai pralošti, –  jiems būtų buvę naudingiau išvis užsidaryti ir gauti iki 100% GPM dydžio paramą, užuot bandžius kapstytis savo jėgomis, dirbus ir mokėjus mokesčius.

Jei restoranai iš anksto būtų žinoję, pagal kokią formulę dalins antrojo pagalbos paketo subsidijas, daugelio sprendimas dirbti ar nedirbti per karantiną būtų buvęs kitoks, VŽ tvirtino ne vienas maitinimo sferos verslininkas.

Savaitgalį paskelbta, jog Vyriausybė šią savaitę gali patvirtinti antrąjį subsidijų paketą labiausiai nuo karantino nukentėjusiam verslui. Preliminariais planais – subsidijos bus mokamos tiems, kurių apyvarta krito 60% ir daugiau. Į tokią paramą galėtų pretenduoti turizmo verslas, maitinimo įstaigos, barai, renginių, pramogų, viešbučių, grožio industrijos ir kai kurių kitų sferų įmonės.

52795
130817
52791