Plėtros kryptį nurodo patys klientai

Publikuota: 2018-07-01
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.

Tie, kas imasi maitinimo verslo, stengiasi būti ten, kur daugiausia praeivių, o dar geriau – turistų. Vis dėlto patalpos šiose vietose arba būna jau užimtos, arba jų nuomos kaina tokia, kad smulkiajam verslininkui pasirodo neįkandama.

Todėl ieškoma alternatyvų. Viena iš jų – būti ten, kur yra daug darbuotojų: verslo centruose ar šalia pramonės įmonių. Per pietų pertrauką dauguma jų dairosi kur pavalgyti, todėl maitinimo įstaigai klientų srautas garantuotas.

Paskui klientą

Kai kurie verslininkai netgi patraukia paskui valgytojų būrį, jei šių darbuotojų įmonė persikelia į kitą vietą. Taip pasielgė sostinės įmonė „Pietausim.lt“, viena pirmųjų atidariusi maitinimo įstaigą, kurioje tiekiami tik dienos pietūs.

„Pas mus dažnai pietaudavo įmonės „Adform“ darbuotojai. Kai bendrovė išsikraustė iš J. Jasinskio gatvėje esančio biuro, iš karto pajutome klientų sumažėjimą. Žinojome, kad jie kraustosi į biurą Sporto gatvėje. Be to, įmonė turi valgyklą naujame biure, todėl dalyvavome konkurse, nes norėjome jiems tiekti maistą. Konkurso nelaimėjome, tačiau išsinuomojome patalpas gretimame pastate ir atidarėme maitinimo įstaigą“, – yra pasakojęs Saulius Šaltenis, įmonės bendraturtis.

Šalia įmonių

Kad darbuotojai gali būti puikūs klientai, suprato ir Marina Clarke, UAB „Baltijos maitinimo paslaugos“, valdančios kavinę „Enter Cafe“, direktorė. Ji prieš porą metų atvėrė duris Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ).

„Vien Klaipėdos verslo parke logistikos, prekybines ar biuro patalpas nuomoja apie 30 įmonių, dar kelios dešimtys veikia LEZ teritorijoje, tačiau vos kelios jų turi savo valgyklas. Keli tūkstančiai LEZ įmonėse dirbančių žmonių iki šiol pietus nešdavosi į darbą arba važiuodavo pietauti į miestą, o tai nelabai patogu“, – vos atidariusi kavinę pasakojo p. Clarke.

Patirtimi, kaip sekasi dirbti gamybinėse patalpose įkurtoje valgykloje-bistro, pasakoja Žaneta Venskavičienė. „Sotų vilką Kaunas“, antrus metus veikiantį autobusų stotyje, pastebėjo gelžbetonio UAB „Peikko Lietuva“ vadovai.

„Prieš tai įmonės darbuotojai neturėdavo kur pavalgyti, nešdavosi maistą iš namų, valgydavo persirengimo kambariuose. Dabar padėtis kardinaliai pasikeitė – „Peikko“ ne tik investavo į valgyklos patalpų įrengimą, bet dar kompensuoja ir dalį darbuotojų pietų kainos“, – nurodo pašnekovė.

Toks skirtingų verslo bendradarbiavimas naudingas abiem pusėms: pramonininkai padidina darbuotojų lojalumą, o maitintojai užsitikrina stabilų lankytojų srautą.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą PARDAVIMŲ savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Interneto platybėse: ir nepagražintos nuomonės, ir atsiliepimai už dovaną Premium

Gyvename atakuojami ne tik netikrų naujienų – neretai tenka pasukti galvą ir skaitant atsiliepimą interneto...

Rinkodara
15:04
Prekybininkų vajuje pamiršta silpnoji grandis – tiekėjai Premium 3

Viešoji erdvė pastaruoju metu aidi nuo politikų užmačių imtis didžiųjų prekybos tinklų veiklos ribojimo.

Rinkodara
06:00
Kinijos rinka: kodėl svarbu pradėti nuo prekės ženklo registracijos ir patikimo platintojo Premium

Lietuvos įmonės vis dažniau imasi bandymų žengti į Kinijos rinką. Didžiausia pasaulyje perkamoji galia...

Rinkodara
2018.09.10
Šeimos verslo Klaipėdoje augimo receptas: kiekvienas daro tai, ką geriausiai moka Premium

Kai užsakovui pasiūlai kokybišką paslaugą, jis už ją sutinka mokėti nesiderėdamas. O kai magaryčių pridedi ir...

„Vilkyškių“ kefyro istorija „Iki“: svarbesnis ne pirkėjų balsas, o tinklo verdiktas Premium 20

Nuo vasaros vidurio prekybos centro „Iki“ lentynose neliko „Vilkyškių“ prekės ženklo kefyro. VŽ šaltiniai...

Rinkodara
2018.09.06
„Balticbest“ paskelbta geriausia kūrybinė Lietuvos agentūra 1

Geriausios Baltijos šalių reklamos agentūros titulas „Balticbest“ festivalyje šiemet teko Latvijos bendrovei...

Rinkodara
2018.09.03
Nuobodulys pražudo net kiečiausią motyvaciją Premium

Net ir nedidelė įmonė gali paskatinti darbuotojus dirbti geriau, jei jiems bus pasiūlyta tarpusavyje...

Rinkodara
2018.09.01

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Sutinku Plačiau