Grybavimas Lietuvoje prieš 100 metų: tos pačios bėdos, tos pačios baravykų kainos

XX a. pradžioje į grybus pirmiausia žiūrėta kaip į pasninko ir gavėnios valgį. Nenuostabu, kad lengviausiai pasninką ištverdavo dzūkai, nesunkiai pakeisdavę baravykais mėsą. Anot dzūko Petro Zalansko atsiminimų, jo kraštuose per gavėnią valgio netrūko:
„Sekmadienį virdavo daug baravykų vieton mėsos. Grybus kaip išverda... baravykus smulkiai sukapoja, prideda svogūnų, pipirų ir aliejun iškepa. /.../ Pirmadienis, antradienis ir ketvirtadienis – kopūstai su baravykais...“
Tik iki rugsėjo 30 d.
fiziniams asmenims nuo 18 Eur/mėn.
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai