Restoranų maisto įperkamumo reitingas: Vilniuje – kaip Milane
Tokią pat dalį kaip Vilniuje – 2% vidutinio mėnesio atlyginimo kainuojanti trijų patiekalų vakarienė – kainuoja Milane, Antverpene ir Budapešte, skelbia tarptautinis maisto žurnalas „Chef’s Pencil“, analizavęs restoranų kainų duomenis ir palyginęs juos su vietos darbo užmokesčiu daugiau nei 170-tyje miestų visame pasaulyje.
Remtasi duomenų bazės „Numbeo“ duomenimis, kur vartotojai pildo duomenis apie pragyvenimo kainas, atlyginimus ir t.t. „Chef’s Pencil“ pažymi, kad nors ne tokie tikslūs, kaip oficiali vyriausybių statistika, duomenys vertingi nustatyti pasaulines tendencijas. O rezultatai rodo didelius skirtumus: kai kuriuose miestuose restoranų maisto įperkamumas skiriasi 25-is kartus.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai