D. Dundulis: šiandien pirkėjas išrankus, vertina kokybę – mūsų sprendimai atliepia tendencijas

„Matydami, kaip auga žuvies paklausa, pernai investavome per 600.000 Eur ir rugsėjį atidarėme naują „Norfos“ žuvies rūkyklą. Tai ne tik 2,5 karto padidino rūkytos žuvies gamybos pajėgumus, bet, svarbiausia, iš esmės pagerino rūkytos žuvies kokybę, palengvino rūkyklos darbuotojų darbo sąlygas“, – pasakoja D. Dundulis.
Žuvis ant „Norfos“ prekystalio – ką tik iš rūkyklos
Naujoje rūkykloje veikia Austrijoje pagaminti įrenginiai, kuriuose dūmui gaminti naudojamos ne įprastos pjuvenos, o iš buko kaladėlių dūmo generatoriuose gaunamas natūralus dūmas. Taip rūkoma žuvis yra gerokai sveikesnė, geresnio skonio ir kaskart išrūkoma vienodai, t. y. vartotojas vėl ir vėl pirkdamas žuvį ją valgydamas jaučia vienodą skonį.
„Visas procesas automatizuotas, todėl diena iš dienos žuvis išrūkoma vienodai, o darbuotojams kokybiškai rūkytai produkcijai pagaminti tereikia paspausti mygtuką, žymiai sumažėjo rankinio darbo, – atkreipia dėmesį „Norfos“ vadovas. – Beje, rūkytos žuvies kokybei labai svarbus ne tik rūkymo procesas, bet ir jos atvėsinimas. Naujoji technologija atvėsinimo procesą leidžia gerokai sutrumpinti, dėl to gerėja žuvies skonis, į parduotuves ji gali būti išvežama jau kitos dienos rytą – galima sakyti, pirkėjas gauna ką tik išrūkytą, ypač šviežią žuvį.“

Anot D. Dundulio, rūkyklos specialistai nuo rugsėjo puikiai įvaldė naują techniką ir technologijas. Jau gruodį pasiekti rekordiniai žuvies pardavimai – didžiausi įmonės istorijoje per šį šventinį mėnesį. O š. m. mėnesiais, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, žuvies nuperkama apie 30% daugiau.
Nuo antradienio – tik šviežiausia žuvis ir jūros gėrybės
„Norfos“ rūkykloje, iš kurios produkcija tiekiama į visas 160 šio tinkle parduotuvių Lietuvoje, rūkoma apie 20 žuvų rūšių. Populiariausia yra skumbrė, karšis, jūros lydeka ir jūros ešerys, nors vis drąsiau pasiūloma ir egzotiškos produkcijos.
„Norfos“ žuvies skyriuje siūloma ne tik aukštesnės kokybė rūkytos žuvies, bet ir įvairesnės atvėsintos bei šaldytos žuvies, jūros gėrybių, – pasakoja D. Dundulis. – Ir įvairios žuvies, jūros gėrybių parduotuvės nuo vasario užsako gerokai daugiau bei įvairesnės nei anksčiau. Mat nuo vasario 3 d. kiekvieną pirmadienį nuo 17 val. visą žuvies produkciją išparduodame su 50% nuolaida. Todėl antradienį pasitinkame tuščiais žuvies skyriais, į kuriuos atvežama nauja ką tik išrūkyta ar atvėsinta žuvis ir jūrų gėrybės. Tad trečiadieniais–ketvirtadieniais „Norfos“ žuvies skyriuose lankosi tie pirkėjai, kurie ieško šviežiausios žuvies ir jos produkcijos.“
embedgallery::https://foto.vz.lt/embed/2962?placement=
„Norfos“ savininkas ir vadovas atkreipia dėmesį, kad ir rūkytos, ir atvėsintos žuvies skonis labai priklauso nuo tiekėjų, kokią žuvį jie atsigabena iš žvejų ar žuvų augintojų. Taip pat, kad pirkėjams būtų siūloma tik geriausios kokybės žuvis ir jos produkcija, ji parduotuvėse būtų tinkamai pateikiama, stebi ir tikrina priskirti „Norfos“ specialistai.
„Mūsų pirkėjas jau įsitikino, kad turime ne tik daugeliui įprastos žuvies, bet labai kokybiškų ir puikių skonio savybių krevečių tiekėjų – šių jūros gėrybių pardavimas auga neįtikėtinai sparčiai. Paprastai parduodavome 300–400 g svorio jūrų ešerius, o dabar siūlome ir 1 kg – jų skonį taip pat jau įvertino didžiųjų „Norfos“ parduotuvių lankytojai. Netrukus planuojame pasiūlyti ir aukštos kokybės šviežių midijų, – kokybišką žuvį ir jūros gėrybes vertinantiems pirkėjams žada D. Dundulis. – Radome receptą, kaip Norfos“ pirkėjams pateikti šviežiausią žuvį ir mūsų pastangas jie jau įvertino – pardavimai auga kiekvieną savaitę.“
Per pus pigiau – ir šviežios daržovės bei vaisiai, konditerijos gaminiai
Sprendimą parduoti produkciją su 50% nuolaida „Norfa“ savo parduotuvėse pradėjo taikyti nuo 2024 m. pradžios: pirmadieniais nuo 17 val. ėmė išpardavinėti šviežius vaisius ir daržoves. Toks sumanymas pasiteisino – bendri vaisių ir daržovių pardavimai pernai šoko 30%. Todėl po kurio laiko pirmadieniais nuo pat ryto visą dieną su 50% nuolaida parduodami ir konditerijos gaminiai, kad nuo antradienio pirkėjai rastų tik šviežiausius kepinius.
Dabar ieškantys pigiau nusipirkti žuvies bei jūros gėrybių tai gali padaryti pirmadieniais nuo 17 val., o nuo antradienio tenkinami šviežiausios rūkytos bei atvėsintos žuvies ir jūros gėrybių pirkėjų poreikiai.
„Dar labiau sustiprinome savo konkurencinį pranašumą siūlydami šviežiausių vaisių ir daržovių, žuvies ir jūros gėrybių bei konditerijos gaminių“, – apibendrina „Norfos“ parduotuvių tinklo vadovas.