2014-09-11 00:01

Linijas pakeitė nestabdydami gamybos

Sausųjų pusryčių gamintojai kauniečiai „Cerera Food“ šį mėnesį baigia montuoti naujas linijas, kurios bus dvigubai našesnės už naudojamas dabar.
Jūratė Jokubauskienė, UAB „Cerera Foods“ direktorė: „Rinkomės gana sudėtingą būdą, nes įrangą pirkome ne iš vieno gamintojo. Siekėme, kad atsinaujintume pigiau, tačiau taip komplektuojant gamybą reikėjo kur kas daugiau laiko ir darbo, nei užsakant viską iš vieno gamintojo.“ ALGIMANTO BARZDŽIAUS NUOTR.

UAB „Cerera Foods“ apyvarta,
mln. Lt
2012 m. 8
2013 m. 10,5
2014 m. 14*
Prognozė
ŠALTINIS: ĮMONĖS DUOMENYS Į rekonstrukciją investuota keli milijonai litų, tačiau tikslios sumos įmonė neatskleidžia. Ateinančiais metais, kai nauji pajėgumai jau bus naudojami, tikimasi 70% apyvartos augimo.
„Gamybą reikėjo plėsti ir teko rinktis, keisti įrengimus ar statyti naujus cechus. Pradėti statybų nesiryžome, nes tai bendrovės atnaujinimą būtų dar pabranginę. Keitėme įrangą“, – aiškina Jūratė Jokubauskienė, UAB „Cerera Foods“ (CF) direktorė.
Ji sako, kad jei ne nauja technika, būtų tekę statyti apie 2.000 kvadratinių metrų cechą. Iki rekonstrukcijos CF per mėnesį gamino 170 t sausųjų pusryčių ir kukurūzų.
52795
130817
52791