Savi sausainiai – mažesnė savikaina ir patikrinta kokybė

Vida Armalienė, UAB „Juviga“ prekybos direktorė: „Pasisekė, kad įrangą pirkome iš bankrutavusios įmonės, kitaip už ją būtų tekę mokėti triskart brangiau.“
INDRĖS SESARTĖS NUOTR.
UAB „Juviga“ pajamos mln. Lt (be PVM)
2012 m. 9
2013 m. 10
2014 m. 11*
* prognozė
ŠALTINIS: BENDROVĖS DUOMENYS Naujo gamybos padalinio įkurtuvės „Juvigai“ priklausančiame pastate Veiveriuose, Prienų rajone, numatytos kovo pabaigoje. Čia bus sukurta 12 naujų darbo vietų. Produkciją (daugiausia sausainius), kurią iki šiol perka iš kitų gamintojų, įmonė tieks savo 25 kepyklėlių tinklui. Šitaip tikimasi sumažinti produkcijos savikainą ir visiškai kontroliuoti kokybę. Pernai „Juviga“ pirko cechui reikiamą gamybos įrangą ir į ją investavo apie 350.000 Lt. „Mums pavyko iš bankrutavusios kepyklos Ignalinoje nebrangiai įsigyti beveik naujos įrangos. Šiuos įrenginius ignaliniečiai buvo pasinaudodami ES paramos. Mums pasisekė, nes būtų tekę mokėti triskart brangiau“, – pasakoja Vida Armalienė, „Juvigos“ prekybos direktorė ir akcininkė. Dalį lėšų įmonė skyrė iš savo pelno, kitas pridėjo kredito įstaigos. Įmonės vadovai, atidarydami naują cechą, nesibaimina konkurencijos su dažnai pigesniais atvežtiniais sausainiais, nes pasitiki lojaliais klientais, vertinančiais „Juvigos“ gaminius.
Duonos ir šakočių
Naujame ceche taip pat numatoma gaminti daugiau duonos produktų. Šiuo metu „Juviga“ jau nedideliais kiekiais kepa duoną, tačiau, pasak p. Armalienės, yra poreikis dar išplėsti duonos iš natūralaus raugo asortimentą. Veiveriuose „Juviga“ planuoja imtis ir šakočių, kurių poreikis smarkiai šokteli prieš šventes. „Dabar šakočius mums tiekia kiti gamintojai, tačiau produkcijos kokybė banguoja, o prieš šventes dar ir pritrūksta jų, todėl tikslinga patiems gaminti“, – aiškina p. Armalienė. Daugiau idėjų naujos produkcijos gamybai bei informacijos apie įrangos naujoves „Juvigos“ komanda parsiveš iš maisto pramonės parodos Kelne (Vokietijoje). Kitą produkciją – bandeles, spurgas, pyragus, batonus – „Juvigos“ darbuotojai kasdien kepa prie kiekvienos kepyklėlės esančiame nedideliame ceche, jo darbą gali išvysti ir į kepyklėlę užsukę pirkėjai. Pasak p. Armalienės, praeitus metus įmonė skyrė vietinės rinkos analizei, naujos įrangos konditerijos cechui paieškoms, atidarė dvi naujas kepyklėles. Šiemet „Juviga“ atnaujina pernai pristabdytą tinklo plėtrą ir šalyje atidarys dar 4–5 naujas kepyklėles, į jas investuos iki 650.000 Lt. Planuojama įžengti ir į Žemaitiją, kurioje iki šiol nėra įmonės kepyklėlių, vyksta derybos dėl naujų taškų įrengimo. „Juvigos“ kepyklėlės atidaromos su „101 kepyklėlės“ iškabomis – tai įmonės valdomas prekės ženklas.
INDRĖS SESARTĖS NUOTR.
UAB „Juviga“ pajamos mln. Lt (be PVM)
2012 m. 9
2013 m. 10
2014 m. 11*
* prognozė
ŠALTINIS: BENDROVĖS DUOMENYS Naujo gamybos padalinio įkurtuvės „Juvigai“ priklausančiame pastate Veiveriuose, Prienų rajone, numatytos kovo pabaigoje. Čia bus sukurta 12 naujų darbo vietų. Produkciją (daugiausia sausainius), kurią iki šiol perka iš kitų gamintojų, įmonė tieks savo 25 kepyklėlių tinklui. Šitaip tikimasi sumažinti produkcijos savikainą ir visiškai kontroliuoti kokybę. Pernai „Juviga“ pirko cechui reikiamą gamybos įrangą ir į ją investavo apie 350.000 Lt. „Mums pavyko iš bankrutavusios kepyklos Ignalinoje nebrangiai įsigyti beveik naujos įrangos. Šiuos įrenginius ignaliniečiai buvo pasinaudodami ES paramos. Mums pasisekė, nes būtų tekę mokėti triskart brangiau“, – pasakoja Vida Armalienė, „Juvigos“ prekybos direktorė ir akcininkė. Dalį lėšų įmonė skyrė iš savo pelno, kitas pridėjo kredito įstaigos. Įmonės vadovai, atidarydami naują cechą, nesibaimina konkurencijos su dažnai pigesniais atvežtiniais sausainiais, nes pasitiki lojaliais klientais, vertinančiais „Juvigos“ gaminius.
Duonos ir šakočių
Naujame ceche taip pat numatoma gaminti daugiau duonos produktų. Šiuo metu „Juviga“ jau nedideliais kiekiais kepa duoną, tačiau, pasak p. Armalienės, yra poreikis dar išplėsti duonos iš natūralaus raugo asortimentą. Veiveriuose „Juviga“ planuoja imtis ir šakočių, kurių poreikis smarkiai šokteli prieš šventes. „Dabar šakočius mums tiekia kiti gamintojai, tačiau produkcijos kokybė banguoja, o prieš šventes dar ir pritrūksta jų, todėl tikslinga patiems gaminti“, – aiškina p. Armalienė. Daugiau idėjų naujos produkcijos gamybai bei informacijos apie įrangos naujoves „Juvigos“ komanda parsiveš iš maisto pramonės parodos Kelne (Vokietijoje). Kitą produkciją – bandeles, spurgas, pyragus, batonus – „Juvigos“ darbuotojai kasdien kepa prie kiekvienos kepyklėlės esančiame nedideliame ceche, jo darbą gali išvysti ir į kepyklėlę užsukę pirkėjai. Pasak p. Armalienės, praeitus metus įmonė skyrė vietinės rinkos analizei, naujos įrangos konditerijos cechui paieškoms, atidarė dvi naujas kepyklėles. Šiemet „Juviga“ atnaujina pernai pristabdytą tinklo plėtrą ir šalyje atidarys dar 4–5 naujas kepyklėles, į jas investuos iki 650.000 Lt. Planuojama įžengti ir į Žemaitiją, kurioje iki šiol nėra įmonės kepyklėlių, vyksta derybos dėl naujų taškų įrengimo. „Juvigos“ kepyklėlės atidaromos su „101 kepyklėlės“ iškabomis – tai įmonės valdomas prekės ženklas.
Tik iki rugsėjo 30 d.
fiziniams asmenims nuo 18 Eur/mėn.
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai