Kaip išvirti tobulą kiaušinį

Juolab kad paprasčiausias kiaušinis įgudusiose rankose gali pavirsti tokiu kiekiu patiekalų, kad jiems suskaičiuoti ir abiejų rankų bei kojų pirštų neužteks.
Alessandro Filippini, 25 metus vadovavęs garsiojo Niujorko restorano „Delmonico“ virtuvei, XIX amžiaus pabaigoje išleido knygą „Patiekalai. Kaip pirkti maistą, kaip jį gaminti ir kaip pateikti“. Joje gausu sudarytų valgiaraščių iš ištaigingų receptų (pvz., meniu ramiai ketvirtadienio popietei: stirniena su Colbert`o padažu, veršiena a la Pompadour, ant iešmo keptos antys ir saldūs suflė desertui, plius įvairūs garnyrai ir užkandžiai tarp patiekalų), tačiau mano akį ši knyga patraukė tuo, kad ten aprašytas šimtas skirtingų būdų paruošti patiekalus iš kiaušinių. Taip, šimtas. Žinoma, kai ką galima ir sutraukti, nes juk omletas su virtais žaliaisiais žirneliais ir omletas su šparagų viršūnėlėmis technologiškai gaminamas taip pat, bet, net ir tai atlikus, paruošimo būdų kiekis lieka įspūdingas. O dabar, kai Velykos ant nosies, kodėl gi neapžvelgus keleto triukų su kiaušiniais?
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai