Didžiosios gastronomijos diena: ir „Michelin“ gido verdiktas, ir nacionalinis „Bocuse d'Or“ konkursas

Apie šių metų „Michelin“ gido „pateptuosius“ VŽ jau rašė, visi jie išvardinti ČIA. Tiesa, šiemet tarptautinė „Michelin“ gido organizacija savo verdiktą paskelbė, sakykime, – nešventiškai: tiesiog ryte išplatinusi pranešimą. Ir tai, tenka pripažinti, iš apdovanojimų ceremonijos atėmė laukimo jaudulį, netikėtumo džiaugsmą ir kitus emocijomis grįstus dalykus. Kita vertus, nieko labai netikėto neatsitiko: svarbiausią įvertinimą, „Michelin“ gido žvaigždę, išlaikė pernai ją gavę Vilniaus restoranai „Džiaugsmas“, „Nineteen18“, „Pas mus“ ir „Demo“. Ir tegu nesako jų virtuvės šefai, kad „ai, kas gi čia tokio“. Užteko pamatyti jų džiaugsmą, išgirdus savo restorano pavadinimą (tegu jau žinant, kad jis bus paskelbtas), kad tuo nepatikėtum.
Ir štai čia skeptikams, kurie pasigedo „antrosios žvaigždės“, vertėtų prisiminti daugybę garsių pasaulio šefų sakius, kad išlaikyti pirmąją gautą žvaigždę yra sunkiau, negu ją gauti.
Registruokitės ir skaitykite šį straipsnį nemokamai
KURTI PASKYRĄNemokama registracija suteikia galimybę:
- skaityti registruotiems klientams skirtus straipsnius
- komentuoti
- gauti el. paštu esminių naujienų santrauką
Jokių kortelės duomenų palikti nereikia.