Kai verslininkai nusimeta švarkus

Publikuota: 2016-10-29
Gudjonas Gudmundssonas, Islandijos „Einstok“ alaus daryklos vykdomasis direktorius, ir Asta Grabinskė, bendrovės „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė, valdybos pirmininkė.
Juditos Grigelytės, Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
Gudjonas Gudmundssonas, Islandijos „Einstok“ alaus daryklos vykdomasis direktorius, ir Asta Grabinskė, bendrovės „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė, valdybos pirmininkė. Juditos Grigelytės, Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
„Verslo žinios“

Į VŽ klausimus apie mėgstamiausias vietas pavalgyti, pomėgius ir poilsį atsako Asta Grabinskė ir Gudjonas Gudmundssonas.

Asta Grabinskė, „Aviva Lietuvos“ generalinė direktorė, valdybos pirmininkė

Kur pietaujate su verslo partneriais?

Dažniausiai – „Rib room“ restorane, jis veikia „Holiday Inn“ viešbutyje Vilniuje. Nepraleidžiame progos apsilankyti „Radisson Blue“ viešbučio restorane „Riverside“. Manyčiau, kad šiuo metu būtent viešbučių restoranuose galima tikėtis aukščiausios klasės aptarnavimo ir kokybiškiausio maisto. Nors smagu, kad Lietuvoje randasi vis daugiau restoranų, kurių savininkai – profesionalūs virtuvės šefai.

Kasdieniai dienos pietūs?

Jei planuose nėra dalykinių pietų, valgau darbe priešais kompiuterį. Pasigriebiu ko nors lengvo parduotuvėje, užsisakau maisto į biurą iš restorano „Burė No 1“ arba atsinešu iš namų. Dieną tenka sutvarkyti tiek reikalų, kad kur nors išeiti yra prabanga.

Restoranas svarbiai progai?

Jei švenčiu reikšmingą įvykį, renkuosi senamiesčio restoranus – „Lauro lapą“, „Sonetus“, „Imperial“. Man reikia viso komplekto: gero maisto, malonaus aptarnavimo, jaukaus interjero. Atkreipiu dėmesį į mažiausias detales, pavyzdžiui, kaip į tave kreipiasi personalas, kaip serviruojamas stalas.

Koks jūsų mėgstamiausias patiekalas?

Aš neabejinga rytietiškiems skoniams ir kvapams, tad su šeima mielai lankomės japonų, indų, kinų restoranuose. Dievinu daržovių troškinius, juos gaminu ir namie.

Ar yra maisto produktų, kurių negalite pakęsti?

Pastaruosius dvejus metus beveik nevalgau mėsos, jūrų gėrybių, vengiu riebių sūrių. O išties labai nemėgstu kalendrų, tad prieš užsakydama maistą pasiteirauju, ar šios prieskoninės žolės nėra patiekale.

Valgote greitąjį maistą?

Gruzdinto, permirkusio aliejumi, smarkiai sulieto majonezu maisto nevalgau. Bet mėgstu kokybišką picą. Mėgstamiausia – su brokoliais, cukinija, pomidorais, šiek tiek sūrio ir picos prieskonių. Manau, kad geros picos paslaptis yra tinkamai paruoštas padas.

Kaip ilsitės?

Kiekvieną dieną skiriu laiko poilsiui arba sportui. Po darbo einu į sporto klubą, pasirinktinai į pilateso, jogos ar zumbos treniruotę. Jei jaučiu, kad nenoriu sportuoti, renkuosi masažą ar kitas procedūras kūnui. Galiausiai, jei nieko nesuplanuoju mieste, lepinuosi namie: infraraudonųjų spindulių pirtyje ar karštoje vonioje.

Lankotės kultūriniuose renginiuose?

Kartu su šeima lankomės Nacionalinėje filharmonijoje, Operos ir baleto teatre. Pastarąjį kartą ten klausėmės Londono simfoninio orkestro koncerto. Retsykiais nueiname į kino teatrą, aš dievinu dramos žanrą. Naujausias matytas filmas – „Bridžitos Džouns kūdikis“. Dar šiemet atradau „Netflix“.

Vietos, kurias Lietuvoje rodote užsienio svečiams?

Dalį Vilniaus senamiesčio, nes įprastai ekskursijoms nelieka laiko, juk dauguma verslo partnerių atvyksta trumpam. Jei laikas nespaudžia, nuvežu į Trakus, Nidą. Pastebėjau, kad svečiai žavisi mūsų poilsio, SPA centrais, mūsų partneriai iš Londono vis paklausia apie juos. Džiugu, kad užsieniečiai atranda Lietuvą.

Gudjonas Gudmundssonas, Islandijos „Einstok“ alaus daryklos vykdomasis direktorius.

Apibūdinkite islandų virtuvę.

Ko gero, kiekvienas islandas ir islandė puikiai moka rūkyti mėsą ir virti žuvienę, tai du dalykai, kurie geriausiai apibūdina mūsų virtuvę. Visa kita pasiskolinome iš kitų šalių, ypač daug turime amerikietiškų patiekalų.

Aš, kaip tikras islandas, negaliu gyventi be žuvies ir ėrienos. Kiekvieną laisvesnį savaitgalį namie kepu ėrienos kepsnį. Genialu yra tai, kas paprasta, todėl neprisigalvoju įmantrių receptų. Puikiai pavyksta, jei mėsą „paskandinu“ raudonojo vyno, pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus, smulkintų česnakų, raudonėlių, bazilikų marinate. Iškepusią gardinu šviežiai maltais pipirais ir jūros druska.

Ką patariate pamatyti atvykusiems į jūsų šalį?

Kalbant apie gamtą, svečiams rekomenduoju apeiti vadinamąjį Auksinį ratą. Tai kelių valandų žygis, jo metu pamatai Gudlfoso krioklį, aktyvų Strokkuro geizerį ir Tingvedliro slėnį.

Kur pavalgyti?

Gastronominių potyrių mėgėjams siūlau apsilankyti „Kopar“, „Dill“, „Fish company“ restoranuose. Atsigerti gero alaus ir užkrimsti – baruose „Bravo“ ar „Micro bar“. Vietiniai, ko gero, sutiktų, kad tai geriausios aludės Reikjavike.

Apskritai 2–3 dienas galima skirti valgymui ir gėrimui sostinėje, nes ji gyva, čia turistai verčiau šnekučiuojasi prie bokalo alaus, nei susigrūdę stoviniuoja naktiniame klube.

Baruose pažinsite mūsų kultūrą ir sutiksite daug nuostabių žmonių iš įvairiausių pasaulio kampelių.

Kas yra Islandijos išskirtinumas?

Mano šalyje per savaitę galima pamatyti tiek vaivorykščių, kiek kitur žmonės pamato per visą savo gyvenimą. Taip yra dėl itin nepastovių orų: lyja, šviečia saulė, vėl lyja, vėl šviečia saulė. Pas mus juokaujama: jei prabudus oras nedžiugina, luktelk minutę, ir jis pasikeis.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą LAISVALAIKIO savaitraštį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Pradinė „Nuogos moters“ kaina – 123 mln. eurų

Niujorko „Sotheby‘s“ aukcionas pranešė pradinę Amedeo Modigliani (1884–1920) kūrinio kainą. 1917 m. nutapytą...

Laisvalaikis
2018.04.25
„Spotify“ ir kiti pirmą kartą aplenkė kompaktinius diskus 4

Praėjusiais metais muzikos transliavimo internetu platformos pirmą kartą sugeneravo daugiau pajamų nei...

Laisvalaikis
2018.04.25
Populiariausias muziejus Lietuvoje – Jūrų, žiūrimiausi filmai – lietuviški

2017 m. Lietuvoje veikė 104 muziejai. Iš jų 4 – nacionaliniai, 15 respublikinių, 85 savivaldybių ir...

Laisvalaikis
2018.04.25
Prasmingos vasaros vaikams paieškos: edukacija gali būti smagi Rėmėjo turinys

Didėjantis tėvų, norinčių, kad jų atžalos vasarą leistų turiningai, skaičius augina ir naują verslo nišą: per...

Laisvalaikis
2018.04.25
Dešraininės įkūrėjas: kai norėjome įtikti visiems, vos nežlugome Premium

Jei norite turėti aiškią verslo liniją, kad ir kokia kiltų pagunda klientams pasiūlyti kuo įvairesnį...

Eurolygoje „Žalgiris“ – per žingsnį nuo finalinio ketverto

Kauno „Žalgiris“ trečiosiose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse rezultatu 80:60 nugalėjo Pirėjo...

Laisvalaikis
2018.04.25
Filipinai uždaro Borakajaus salą, Tailandas – DiCaprio išpopuliarintą rojų

Civilizacija vėl atsuka nemaloniąją savo veido pusę – šiukšlėse skęstančių pietryčių Azijos pakrančių...

Laisvalaikis
2018.04.24
Vyno pasiūla – mažiausia per 60 metų

Dėl prastų oro sąlygų Europos Sąjungos šalyse smarkiai sumenko vyno pasiūla. Tai atsiliepė ir viso pasaulio...

Agroverslas
2018.04.24
Į Vilniaus gatves išvažiavo „Tapybos maršrutizatoriai“ 1

Vairuotojai turėtų būti budresni, o pėstieji – linksmesni: į Vilniaus gatves išvažiavo antrasis „Tapybos...

Laisvalaikis
2018.04.24
Vertėjų antipremija – už „pukšinčius lėktuvus“ ir kitus perlus 6

Tradicinė Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos antipremija šiemet paskirta leidyklai „Didakta“ ir vertėjui...

Laisvalaikis
2018.04.23
Lietuvos ledo ritulio rinktinė nušlavė Kroatiją

Lietuvos ledo ritulio rinktinė įspūdingai startavo pasaulio čempionato IB divizione. Lietuviai 3:0 nugalėjo...

Laisvalaikis
2018.04.22
Aidas Puklevičius: meldžiu mane pažinti, feisbukai Premium

Vienas nuostabiausių pažangaus jaunimo (tiesą sakant, ir mažiau pažangaus senimo) bruožų – šventas noras...

Verslo klasė
2018.04.22
Naujoji prabanga: kai reikia nedaug, bet gerai 2

Jei sklendžiate prabangių daiktų pasaulyje, tikriausiai pastebėjote kelerius pastaruosius metus vis...

Laisvalaikis
2018.04.22
Copperfieldui teisme teko atskleisti vieno triuko paslaptį 3

Garsusis amerikiečių iliuzionistas Davidas Copperfieldas buvo priverstas atskleisti vieno triuko paslaptį,...

Laisvalaikis
2018.04.22
Vandens turizmo entuziastams – nauji maršrutai

Lietuvoje populiarėjant vandens turizmui, šiemet šiltąjį sezoną telkiniuose daugės plaukimo maršrutų, BNS...

Laisvalaikis
2018.04.22
Londono pamokos: gandai apie popieriaus mirtį buvo perdėti

Londono knygų mugėje dalyvavę Lietuvos leidėjai džiaugiasi įkėlę koją į anglakalbių šalių literatūros rinką,...

Laisvalaikis
2018.04.22
Atatürkas: joks turkiškos kasdienybės elementas nėra atsietinas nuo jo vardo Premium

Šiuolaikinės Turkijos Respublikos įkūrėjas Mustafa Kemalis Atatürkas miręs jau 80 metų, tačiau šiandien...

Verslo klasė
2018.04.22
VŽ rekomenduoja: naujos knygos

Naujų knygų lentynoje – trys su maistu susijusios knygos ir vieno iškiliausių Izraelio rašytojų romanas.

Laisvalaikis
2018.04.22
Ledo ritulininkai čempionatą pradeda su didžiausiais lūkesčiais

Lietuvos ledo ritulio rinktinė pradės kovas pasaulio čempionate. Kaip niekada stiprią komandą surinkę ledo...

Laisvalaikis
2018.04.22
E. Parulskis: B kategorijos piešimas ir plojimai už parkavimą Premium 1

Šiandien, kovo pabaigoje, filmukai su namų augintinių „piešimu“ yra pasiekę piką, bet aš nesu tikras, ar...

Verslo klasė
2018.04.21

Verslo žinių pasiūlymai

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau