Kai verslininkai nusimeta švarkus

Publikuota: 2016-10-29
Gudjonas Gudmundssonas, Islandijos „Einstok“ alaus daryklos vykdomasis direktorius, ir Asta Grabinskė, bendrovės „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė, valdybos pirmininkė.
Juditos Grigelytės, Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
svg svg
Gudjonas Gudmundssonas, Islandijos „Einstok“ alaus daryklos vykdomasis direktorius, ir Asta Grabinskė, bendrovės „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė, valdybos pirmininkė. Juditos Grigelytės, Vladimiro Ivanovo (VŽ) nuotr.
„Verslo žinios“

Į VŽ klausimus apie mėgstamiausias vietas pavalgyti, pomėgius ir poilsį atsako Asta Grabinskė ir Gudjonas Gudmundssonas.

Asta Grabinskė, „Aviva Lietuvos“ generalinė direktorė, valdybos pirmininkė

Kur pietaujate su verslo partneriais?

Dažniausiai – „Rib room“ restorane, jis veikia „Holiday Inn“ viešbutyje Vilniuje. Nepraleidžiame progos apsilankyti „Radisson Blue“ viešbučio restorane „Riverside“. Manyčiau, kad šiuo metu būtent viešbučių restoranuose galima tikėtis aukščiausios klasės aptarnavimo ir kokybiškiausio maisto. Nors smagu, kad Lietuvoje randasi vis daugiau restoranų, kurių savininkai – profesionalūs virtuvės šefai.

Kasdieniai dienos pietūs?

Nemokami naujienlaiškiai į savo el. pašto dėžutę:













Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 

Jei planuose nėra dalykinių pietų, valgau darbe priešais kompiuterį. Pasigriebiu ko nors lengvo parduotuvėje, užsisakau maisto į biurą iš restorano „Burė No 1“ arba atsinešu iš namų. Dieną tenka sutvarkyti tiek reikalų, kad kur nors išeiti yra prabanga.

Restoranas svarbiai progai?

Jei švenčiu reikšmingą įvykį, renkuosi senamiesčio restoranus – „Lauro lapą“, „Sonetus“, „Imperial“. Man reikia viso komplekto: gero maisto, malonaus aptarnavimo, jaukaus interjero. Atkreipiu dėmesį į mažiausias detales, pavyzdžiui, kaip į tave kreipiasi personalas, kaip serviruojamas stalas.

Koks jūsų mėgstamiausias patiekalas?

Aš neabejinga rytietiškiems skoniams ir kvapams, tad su šeima mielai lankomės japonų, indų, kinų restoranuose. Dievinu daržovių troškinius, juos gaminu ir namie.

Ar yra maisto produktų, kurių negalite pakęsti?

Pastaruosius dvejus metus beveik nevalgau mėsos, jūrų gėrybių, vengiu riebių sūrių. O išties labai nemėgstu kalendrų, tad prieš užsakydama maistą pasiteirauju, ar šios prieskoninės žolės nėra patiekale.

Valgote greitąjį maistą?

Gruzdinto, permirkusio aliejumi, smarkiai sulieto majonezu maisto nevalgau. Bet mėgstu kokybišką picą. Mėgstamiausia – su brokoliais, cukinija, pomidorais, šiek tiek sūrio ir picos prieskonių. Manau, kad geros picos paslaptis yra tinkamai paruoštas padas.

Kaip ilsitės?

Kiekvieną dieną skiriu laiko poilsiui arba sportui. Po darbo einu į sporto klubą, pasirinktinai į pilateso, jogos ar zumbos treniruotę. Jei jaučiu, kad nenoriu sportuoti, renkuosi masažą ar kitas procedūras kūnui. Galiausiai, jei nieko nesuplanuoju mieste, lepinuosi namie: infraraudonųjų spindulių pirtyje ar karštoje vonioje.

Lankotės kultūriniuose renginiuose?

Kartu su šeima lankomės Nacionalinėje filharmonijoje, Operos ir baleto teatre. Pastarąjį kartą ten klausėmės Londono simfoninio orkestro koncerto. Retsykiais nueiname į kino teatrą, aš dievinu dramos žanrą. Naujausias matytas filmas – „Bridžitos Džouns kūdikis“. Dar šiemet atradau „Netflix“.

Vietos, kurias Lietuvoje rodote užsienio svečiams?

Dalį Vilniaus senamiesčio, nes įprastai ekskursijoms nelieka laiko, juk dauguma verslo partnerių atvyksta trumpam. Jei laikas nespaudžia, nuvežu į Trakus, Nidą. Pastebėjau, kad svečiai žavisi mūsų poilsio, SPA centrais, mūsų partneriai iš Londono vis paklausia apie juos. Džiugu, kad užsieniečiai atranda Lietuvą.

Gudjonas Gudmundssonas, Islandijos „Einstok“ alaus daryklos vykdomasis direktorius.

Apibūdinkite islandų virtuvę.

Ko gero, kiekvienas islandas ir islandė puikiai moka rūkyti mėsą ir virti žuvienę, tai du dalykai, kurie geriausiai apibūdina mūsų virtuvę. Visa kita pasiskolinome iš kitų šalių, ypač daug turime amerikietiškų patiekalų.

Aš, kaip tikras islandas, negaliu gyventi be žuvies ir ėrienos. Kiekvieną laisvesnį savaitgalį namie kepu ėrienos kepsnį. Genialu yra tai, kas paprasta, todėl neprisigalvoju įmantrių receptų. Puikiai pavyksta, jei mėsą „paskandinu“ raudonojo vyno, pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus, smulkintų česnakų, raudonėlių, bazilikų marinate. Iškepusią gardinu šviežiai maltais pipirais ir jūros druska.

Ką patariate pamatyti atvykusiems į jūsų šalį?

Kalbant apie gamtą, svečiams rekomenduoju apeiti vadinamąjį Auksinį ratą. Tai kelių valandų žygis, jo metu pamatai Gudlfoso krioklį, aktyvų Strokkuro geizerį ir Tingvedliro slėnį.

Kur pavalgyti?

Gastronominių potyrių mėgėjams siūlau apsilankyti „Kopar“, „Dill“, „Fish company“ restoranuose. Atsigerti gero alaus ir užkrimsti – baruose „Bravo“ ar „Micro bar“. Vietiniai, ko gero, sutiktų, kad tai geriausios aludės Reikjavike.

Apskritai 2–3 dienas galima skirti valgymui ir gėrimui sostinėje, nes ji gyva, čia turistai verčiau šnekučiuojasi prie bokalo alaus, nei susigrūdę stoviniuoja naktiniame klube.

Baruose pažinsite mūsų kultūrą ir sutiksite daug nuostabių žmonių iš įvairiausių pasaulio kampelių.

Kas yra Islandijos išskirtinumas?

Mano šalyje per savaitę galima pamatyti tiek vaivorykščių, kiek kitur žmonės pamato per visą savo gyvenimą. Taip yra dėl itin nepastovių orų: lyja, šviečia saulė, vėl lyja, vėl šviečia saulė. Pas mus juokaujama: jei prabudus oras nedžiugina, luktelk minutę, ir jis pasikeis.

Pasirinkite jus dominančias įmones ir temas – asmeniniu naujienlaiškiu informuosime iškart, kai jos bus minimos „Verslo žiniose“, „Sodros“, Registrų centro ir kt. šaltiniuose.

Tema „Laisvalaikis“
„Mados infekcija“ peržiūrės močiučių palikimą

Gegužės 27 ir 28 d. Vilniuje, Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje, vyks 24-oji „Mados infekcija“. Du...

Laisvalaikis
2022.05.26
Niekada nesakyk niekada: kaip miestietis kaime iš obuolių verslą sukūrė Premium 3

Verslą galima sukurti lygioje vietoje ir net neturint apie jį specifinių žinių – tai patvirtina Mindaugo...

Gazelė
2022.05.26
„Open House Vilnius“ savaitgalį atvers 56 pastatų duris

Besidominčiųjų architektūra laukia šventė – gegužės 28 ir 29 d. vyksiantis aštuntasis atviros architektūros...

Laisvalaikis
2022.05.26
Vilniaus Didžiąją sinagogą įamžins iki 2026-ųjų 2

Iki 2026 m. vidurio sostinėje bus sutvarkyta unikali žydų (litvakų) sakralinė vieta – Vilniaus Didžioji...

Laisvalaikis
2022.05.26
Pirmosios „Michelin“ žvaigždės įsegtos dviem Estijos restoranams 2

Gegužės 25-osios vakarą Estija pralaužė ledus ir tapo pirmąją Baltijos šalimi, įtraukta į „Michelin“ gidą –...

Laisvalaikis
2022.05.26
„Norfos“ lentynose – brandintos jautienos pasiūla Verslo tribūna

Prasidėjus lauko pramogų ir kepsnių sezonui, auga ne tik jau įprastos šviežios mėsos, bet ir vis...

„Vilnius Mama Jazz“ kviečia klausyti, žiūrėti, kalbėti

Gegužės 26 d. prasidedantį festivalį „Vilnius Mama Jazz“ lydi plati „palaikomoji“ programa, kviesianti į...

Laisvalaikis
2022.05.25
„SpaceX“ prieš „Boeing“: kaip E. Musko įmonė aplenkė aviacijos milžinę Premium 1

Praėjusį savaitgalį „Boeing“ bepilotis erdvėlaivis „Starliner“ po daugiau nei dvejus metus trukusių bandymų...

Inovacijos
2022.05.25
„Financial Times“ surikiavo geriausias mokymosi programas vadovams Premium

Geriausių pasaulyje verslo programų reitinge „Executive Education“, kurį daugiau nei du dešimtmečius sudaro...

Laisvalaikis
2022.05.25
„Chelsea“ nebepriklauso R. Abramovičiui – užbaigtas 4,25 mlrd. GBP vertės futbolo klubo perėmimas

Romanui Abramovičiui sutikus su Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybės nustatytomis pardavimo sąlygomis,...

Laisvalaikis
2022.05.25
IT specialistė kaime rado laimę: sukūrė tradicinį verslą, bet kitaip Premium

Sostinė siūlo apsčiai galimybių, tačiau vis daugiau šeimų ją palieka ir keliasi gyventi į kaimą. Nors...

Gazelė
2022.05.25
Patriotų gastrolės Rusijoje – už 100 milijonų Premium 3

Dar iki įsiverždama į Ukrainą Rusija negailėjo lėšų vadinamajai minkštajai galiai, t. y. savo kultūros...

Laisvalaikis
2022.05.24
Valdovų rūmų vadovui prof. V. Dolinskui – prestižinė Lenkijos kultūros premija

Prestižinė kultūros premija, prof. Aleksanderio Gieysztoro vardo apdovanojimas, įteiktas Nacionalinio...

Laisvalaikis
2022.05.24
Iš Kanų festivalio: „Mariupolis 2“, rusiškas skandalas, geriausia sezono komedija Premium

Kanuose vyksta 75-asis kino festivalis, paženklintas skaudžiausia mūsų dienų tema. Rusijos karas Ukrainoje...

Laisvalaikis
2022.05.24
Baltarusijos opozicijos lyderė: Lietuvos pagalba neapsiriboja žodžiais ar išsakytu susirūpinimu

Lietuvos pagalba baltarusiams neapsiriboja žodžiais ar išsakytu susirūpinimu, sako Sviatlana Cichanouskaja,...

Verslo aplinka
2022.05.24
„Time“ įtakingiausių menininkų viršūnėje – „Marvel“ žvaigždė Simu Liu

Naujausią „Time“ žurnalo, paskelbusio 2022-ųjų šimto įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą, viršelį puošia...

Laisvalaikis
2022.05.23
Džiazo scenoje – V. Tarasovo „We stand with Ukraine“, A. Braxtono saksofonų kvartetas

Gegužės 26–29 d. vyksiančio „Vilnius Mama jazz“ programoje – ryškūs ukrainietiški potėpiai: festivalio...

Laisvalaikis
2022.05.23
Ką A. Navalnas „Time“ parašė apie Putiną, o J. Bidenas – apie Zelenskį

Žurnalas „Time“ į įtakingiausių 2022 m. žmonių sąrašą įtraukė Volodymyrą Zelenskį, Ukrainos prezidentą, ir...

Laisvalaikis
2022.05.23
Verslas sukūrė platformą „Svetingi.lt“: kaip pakviesti vakarienės ukrainiečius ir prasmingai įtraukti darbuotojus Premium

Verslas ir visuomenė nuo pat karo Ukrainoje pradžios vasario 24 d. skyrė visokeriopą paramą: kuriam laikui...

Gazelė
2022.05.23
Skaičiai: užteršti ir švariausi Europos miestai Premium

Smulkiųjų kietųjų dalelių kiekis Europoje per pastarąjį dešimtmetį mažėjo, tačiau vis dar viršija...

Verslo klasė
2022.05.22

Verslo žinių pasiūlymai

Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Valdyti Sutinku