2025-01-26 18:30

Kodėl nebekvepia augaliniais kepsniais: gamintojai neperkerta Gordijaus mazgo

Williamo Berry („Scanpix“) nuotr.
Williamo Berry („Scanpix“) nuotr.
Dar prieš keletą metų Danijos parduotuvių lentynose pasirodydavo vis naujų augalinės kilmės kepsnių, vis įvairesnių avižų gėrimų, kurie teikė optimizmo maisto milžinėms, tikintis, kad viskas ir toliau klostysis sėkmingai. Bet laikas rodo, kad mėsos ir pieno pakaitalams įsitvirtinti nebus lengva.

Tokie produktai kaip vadinamasis avižų pienas ir augalinė mėsa buvo pristatomi kaip patrauklūs vartotojams. Danijos maisto prekybos tinklai kalbėjo apie puikias augalinių produktų perspektyvas, o gamintojai konkuravo dėl kuo platesnės lentynos jų produktams.

Tačiau aiškėja, kad nei didiesiems maisto gamintojams, nei daugeliui naujai įsteigtų įmonių, kurios daugiausia dėmesio skiria augalinėms alternatyvoms, nepavyko užkariauti vartotojų simpatijų, rašo danų portalas „borsen.dk“.

52795
130817
52791