Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
Mano verslas
2025-07-19 14:47

Virtuvė ant ratų – ne tik restorano repeticija, bet ir būdas pasitikrinti produktą

Restoranų ant ratų verslo – maisto furgonų – įkūrėjai sako, kad šio verslo vis dar imasi tie, kas turi svajonę pradėti tokį nuosavą verslą, pasirepetuoti prieš investuodami į nuosavą restoraną arba išbandyti produktą – ar tai, ką gamina, klientams patiks. Pastarasis motyvas itin tinka šio verslo senbuviams, kurie prieš dešimtmetį pasirinko gaminti naujus valgius ir subūrė klientų, kurie kviečiasi jų gamintojus į renginius.

„Iš senbuvių, kurie pradėjo dirbti kartu su mumis prieš 10 metų, likusių yra vienetai. Kasmet vis stebime naujus, vagonėlius atidarančius entuziastus. Tačiau kai kurie ar labai aukštai užsikelia kartelę, ar tikisi kažko kitaip, negu yra realybėje, tačiau po metų matome: veikla nutraukiama, vagonėlis ir kita įranga išparduodama“, – VŽ sako Daiva Celikel, kartu su vyru Ibrahimu įkūrusi bulvių patiekalų MB „Ajomama“.

Taip pat keičiasi ir siūlomo maisto įvairovė. D. Celikel prisimena, kad prieš dešimtmetį populiariausi buvo burgeriai, prie kurių nutįsdavo ir ilgiausios eilės, dabar – atsiranda įvairesnių valgių. Kryptį, ką gaminsi, apgalvoti reikia: vagonėlis mažas, jame turi tilpti tiek reikalinga įranga, tiek produktai, ir dar patys gamintojai.

Registruokitės ir skaitykite šį straipsnį nemokamai

KURTI PASKYRĄ
Jau turite paskyrą?PRISIJUNGTI

Nemokama registracija suteikia galimybę:

  • skaityti registruotiems klientams skirtus straipsnius
  • komentuoti
  • gauti el. paštu esminių naujienų santrauką

Jokių kortelės duomenų palikti nereikia.

52795
130817
52791