Išleistas seniausias visų laikų airiškas viskis

Pasak „Decanter“, tai seniausias kada nors išpilstytas airiškas single viskis. Koncerno „Pernod Ricard“ antrinė įmonė „Irish Distillers“ savo gaminį išleido praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai kita viskio darykla, „Bushmills“, pristatė seniausią iki tol pagamintą airišką viensalyklį 46-erių metų senumo viskį ir taip „nustatė naują airiško viensalyklio viskio etaloną“.
Balandžio 11 d. išleistas naujasis itin retas gėrimas „Chapter Six“ užbaigia 2020-aisiais Midletono varykloje pradėtą istorinę „Midleton Very Rare“ seriją, iki šiol pasirodė penki jos leidimai – 46, 47 ir 49 metų senumo viskiai, padaryti „Old Midleton“ distilerijoje, ir kiekvienas iš jų pelnė seniausio kada nors parduoto airiško single viskio titulą.
Anot „Decanter“, išpilstant „Šeštąjį skyrių“, t. y. „Chapter Six“, buvo išspausti „paskutiniai stipraus gėrimo lašai iš istorinės „Old Midleton Distillery“, uždarytos 1975-aisiais“. Neabejotinai, kolekcininkams dėl šio gėrimo teks paplušėti – jo išleista „mažiau nei 250 butelių“.
55.000 GBP įkainotas produktas yra ne tik brandžiausias kada nors išleistas „Midleton“, bet ir reikšmingas Airijos viskio istorijos etapas. Pasakojama, jog 1973-aisiais šį dabar jau istorinį viskį distiliavo „Old Midleton“ daryklos meistras emeritas Maxas Crockettas didžiausiuose tuo metu pasaulyje katiluose, kurie iki šiol eksponuojami distilerijoje.
Per penkis dešimtmečius gėrimą prižiūrėjo keli distiliavimo meistrai: Maxo sūnus Barry Crockettas, Brianas Nationas ir dabartinis distiliavimo meistras Kevinas O'Gormanas. Anot jo, šis viskis pagamintas iš statinių, kurias 1973 ir 1974 m. perdavė Maxas Crocketas, kai iš „Old Midleton“ distilerijos buvo kraustomasi į naujas patalpas.
„Kai 1998 m. pradėjau dirbti, jis man papasakojo apie statines, saugomas A2 ir A3 sandėliuose. Iš senosios spirito varyklos atvykusi komanda jas labai vertino ir akylai prižiūrėjo“, – K. O'Gormaną cituoja „Decanter“.