„Michelin“ gido žvaigždė restoranui – ir sėkmė, ir mirtinas bučinys
Blaško ne vien pastaraisiais metais – antai 2024-ųjų rugsėjį Londono universitetinio koledžo (UCL) tyrėjai paskelbė išvadas, kuriose teigiama, kad „Michelin“ žvaigždutę turintis restoranas užsidaro statistiškai dažniau ir greičiau nei kiti aukštai įvertinti, bet neturintys šios prestižinės žvaigždės. Tyrimą publikavusiame žurnale „The Strategic Management Journal“ pasakojama, kad nuo 2000 iki 2019 m. Niujorke stebint šias dvi restoranų grupes nustatyta, jog per tą patį laikotarpį žvaigždutėmis įvertinti restoranai iš žaidimo pasitraukė dažniau – jų užsidarė 40%, ir tik vienas iš penkių aukštai įvertintų, bet žvaigždės neturinčių restoranų.
„Savininkai dažnai kalba apie neapsakomą laimės jausmą, kuris apima gavus gido žvaigždutę ir pabrėžia, kad dėl jos padidėja lankytojų dėmesys restoranui, darbuotojams ir jiems patiems, tačiau šio apdovanojimo pasekmės nebūtinai esti palankios“, – tyrimo autorių Davidą Sandsą cituoja „Restaurant Business“. Leidinio „Food & Wine“, komentavusio šį tyrimą, ištarmė dar iškalbingesnė: „Daugeliui restoranų tai gali būti mirties bučinys“, apie „Michelin“ įvertinimo pasekmes skelbia teksto paantraštė.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai