2015-03-06 01:01

Roma ant liežuvio galiuko

Kol lietuviškas pavasaris žaidžia jausmais – tai jis čia, tai nebėr, dažną traukia į pietų pusę. Kodėl darkart neaplankius Romos? Sunku ir sugalvoti lengviau pasiekiamą miestą, kuris siūlytų visą gėrybių rinkinį: ir orą, ir istorinį paveldą, ir maisto bei gėrimų.
Bet ne apie orą kalbėsime. VŽ „Savaigalis“ pristato kelias romietiškas vietas pagriebti kąsnelį ir šlakelį, kurias rekomenduoja patyrę tautiečiai. Šakutė ir peilis
Pirmą kartą lankantis Romoje žvilgsnis pirmiausia krypo į legendines ledaines, garsiausias picerijas ar „Michelin“ žvaigždutėmis nusagstytus restoranus. Jei galite girtis vakarieniavę restorane „La Pergola“ restorane ir grumdęsi „Giolitti“ ledainėje, pats laikas užmesti akį į nedideles vietinių pamėgtas vieteles.
„Da Enzo“ Trasteverėje – mažytis šeimos restoranas, tarp vietinių pelnęs ypač gerą vardą. Staliuką vertėtų rezervuoti bent dieną iš anksto ir nevėluoti – lauke veikiausiai buriuojasi dešimtys alkanų italų, besiviliančių užimti jūsų vietą. Šeimininkų vynas, tradicinė virtuvė, šilta atmosfera ir komplimentai lietuvėms – viskas kaip ir dera (daenzoal29.com).
Jei neieškote „ko nors itališko“, verta išbandyti mėsos patiekalų restoraną „Kilo“ (kilorestaurant.it). Arba – plačiai išliaupsintą veganų bistro „Ops“ (opsveg.com).
52795
130817
52791