Laidoje „Ateities architektai“: Laboratorijose kuriamas maistas – kaip atrodys mūsų lėkštė 2050-aisiais?
Kaip kultivuota mėsa kuriama laboratorijoje? Kodėl ji gali tapti tvaresne alternatyva tradicinei gyvulininkystei? Ir ar 2050-aisiais ši technologija bus ant mūsų kasdienio stalo? Apie tai – naujas „Ateities architektų“ tinklalaidės epizodas su ekspertais, kurie jau dabar formuoja ateities maisto pramonę.
Laidoje dalyvauja: Meda Šermukšnė, „Augalyn“ vadovė, Tomas Byčkovas, „Biohifas“ vadovas ir vienas iš įkūrėjų, Karolina Trakšelytė-Rupšienė, Inovacijų agentūros „BioTech Lab“ koordinatorė.
„Ateities architektai“ – tai Inovacijų agentūros kuriama tinklalaidė, kurioje žiūrovai kviečiami įsitraukti į platesnį pokalbį apie valstybės ateitį. Pokalbiuose dalyvauja Lietuvos mokslininkai, startuolių kūrėjai, inovacijų politikos formuotojai.
Laidą veda Paulius Mikolaitis. Jis kviečia į sudėtingas temas pažvelgti paprastai ir suprantamai.