Verslo konkurencingumo partneris Verslo konkurencingumo partneris Verslo konkurencingumo partneris Verslo konkurencingumo partneris Verslo konkurencingumo partneris

VERSLO TRIBŪNA

RĖMIMAS
2025-11-27 16:26

Laidoje „Ateities architektai“: Laboratorijose kuriamas maistas – kaip atrodys mūsų lėkštė 2050-aisiais?

„Ateities architektų“ tinklalaidė.
„Ateities architektų“ tinklalaidė.
2050-ųjų maistas atrodys visai kitaip, nei šiandien įsivaizduojame. Jis bus švaresnis, tvaresnis ir… kuriamas laboratorijose. Kultivuota mėsa, grybų baltymai, naujos kartos biotechnologijos – tai realūs sprendimai, kurie jau šiandien gali pakeisti pasaulinę maisto sistemą.

Kaip kultivuota mėsa kuriama laboratorijoje? Kodėl ji gali tapti tvaresne alternatyva tradicinei gyvulininkystei? Ir ar 2050-aisiais ši technologija bus ant mūsų kasdienio stalo? Apie tai – naujas „Ateities architektų“ tinklalaidės epizodas su ekspertais, kurie jau dabar formuoja ateities maisto pramonę. 

Laidoje dalyvauja: Meda Šermukšnė, „Augalyn“ vadovė, Tomas Byčkovas, „Biohifas“ vadovas ir vienas iš įkūrėjų, Karolina Trakšelytė-Rupšienė, Inovacijų agentūros „BioTech Lab“ koordinatorė.  

„Ateities architektai“ – tai Inovacijų agentūros kuriama tinklalaidė, kurioje žiūrovai kviečiami įsitraukti į platesnį pokalbį apie valstybės ateitį. Pokalbiuose dalyvauja Lietuvos mokslininkai, startuolių kūrėjai, inovacijų politikos formuotojai.  

Laidą veda Paulius Mikolaitis. Jis kviečia į sudėtingas temas pažvelgti paprastai ir suprantamai.

52795
130817
52791