Komentuoti ir vertinti gali tik prisijungę skaitytojai

VISI KOMENTARAI

14
  • 2025-10-28T06:45:16+02:00

    Jo, pasenusia mesa...

  • 2025-10-28T07:28:54+02:00

    Aš pastebjau kas vaikosi turtingo klijento ir neturtingam ipila labai karčia kava kad išvaryt gauna rakeiksmus ir bankrutuoja paklysta kainu plėšime

  • 2025-10-28T08:29:06+02:00

    Valstybė ant labai plonos išgyvenimo virvės pakabinusi legaliai dirbantį viešojo maitinimo sektorių. Bet aha, skaičiai planuojamuose surinkimo biudžetuose svarbiau. Ykanomika.

    • 2025-10-28T10:56:14+02:00

      Ką, Jūsų manymu, valstybė turėtų daryti dėl viešojo maitinimo sektoriaus? Tik neaiškinkite, kad turi duoti pinigų, mes pinigų gavimas iš valstybės nėra verslas, o lupikavimas arba ubagavimas :) :) :)

    • 2025-10-28T11:47:57+02:00

      Maitinimo sektorius Lietuvoje yra tragiškai neefektyvus - patalpų plotas per staliuką, klientų skaičius per staliuką, apyvarta per salės kvadratinį metrą - itin mažos. O konkurencija keliolika kartų išaugusi lyginant su prieš ~15 metų. Daugumos patiekalų pačių produktų savikaina jau senai viršija 4x net valgykloje. To rezultatas - pasiektas pikas visų šeryklų, ir žmonės atranda vėl gamybą namie, nes valgant kažkur kitur, maisto kokybė pradėjo prastėti, porcijos mažėti, kainos augti, tad namie tiesiog perdaug pigiau, o dažnas geba ir skaniau pasidaryti. Pagerintoje valgykloje salotų indelis kainuoja ~6-7€, kurios bus su vištiena. Bet vištienos ten kokie 60g, daržovių ir ne per daugiausia. Sotumą suteikia iš pigių riebalų padarytas padažas. Namie už 12€ pasidarai geresnių salotų visai savaitei, su 2-3x daugiau baltymų, ir tada nereikia varyti pigių riebalų. Ir čia valdžia prie to tik tiek, kad MMA keltas daug, kam šiaip aš tai nepritariu. Na dar imigrantų iš trečiųjų šalių per mažai įleidžia, galėtumėte ginčytis.

    • 2025-10-28T15:06:57+02:00

      Papildysiu. Yra imones, kurios "parinasi" ir pačios atveža emigrantu iš rytu / apgivendina ir pasirupina dokumentu sutvarkimu. Yra tokiu - kur visa virtuve sudaro butent tokia darbo jega. Ir nustebsyte - jos nelaikosi, o gana gerai gyvena. Konkuruoti su jomios yra jau sunku. Taip, jie dirba dagiau nei 8 val. prie blogesniu salygu, "galimai" linke dali gauti grynais etc etc. Na kaip ir visi emigrantai visam EU. Tai tikriausiai vienintelis viešojo maitinimo išlikymo budas šiai dienai. Tureti kuo daugiau tokios darbo jegos.

    • 2025-10-28T16:28:03+02:00

      Ir kas čia blogo? Mes pasiekėme tą pragyvenimo lygį, kaip Anglija, kai dar prieš ES atsidarė galimybė keliauti ten užsidirbti. Tuomet jau anglai nenorėjo dirbti tokių darbų, kuriuos lietuviai dirbo. Tai dabar lietuviai tokių darbų dirbti nebenori, o kas sutinka dirbti, dirba už brangiai. Ir tai yra gerai, nes vadinasi gali eiti dirbti kitur, kur kuria aukštesnę pridėtinę vertę. Būtent dėl imigrantų, augančios vietinių kuriamos pridėtinės vertės ir išaugo JK, ypač Londonas. Tik imigracija aštrina kitą skylę - Lietuvoje neturime realiai jokios integracijos programos, o ką jau kalbėti, apie efektyvią integraciją.

    • 2025-10-28T17:07:18+02:00

      O kas turi tą "integracijos programą", ypač sėkmingą? :) Klausimas, ar apskritai įmanoma integruoti didesnį kiekį žmonių, todėl, galbūt, geriausias būdas yra laikinos vizos, pvz., 5 m., po kurių valink, iš kur atėjęs. Tiesiog reikia nustatyti aiškias taisykles ir jų laikytis.

  • 2025-10-28T08:42:03+02:00

    paprašykite statistikos iš Wolt / Bolt, apie tai, kiek picerijų buvo atidaryta ir uždaryta Vilniuje/Lietuvoje, bei kiek jų apskritai šiuo metu veikia. Kiek konkurentų turi Čili? Jei atvirai, nustebęs, kad jie vis dar išsilaikę.

    • 2025-10-28T08:46:11+02:00

      Kai pažiurejau kainas wolte atšokau, brangininkai pasidare čiliaku save vadina nonsensas verslo manau

    • 2025-10-28T11:49:56+02:00

      Kad maximos pusfabrikačių skyrius yra geresnė patirtis nei Čili. Čia net be konkurencijos yra keista, kaip jie dar neužsidarę. Per pastaruosius 15 metų, ne savo noru, teko ten būti 4 kartus. Tik 1 iš jų, nevertinant maisto kokybės, problemų nebuvo. Bet ir tą kartą, maistas tai ne kažką. Čili pica prastesnė, nei šaldyta pica įmesta į konvekcinę krosnelę už 1/3 kainos.

    • 2025-10-28T17:38:23+02:00

      Sutinku jų maisto kokybė taip ir pasiliko kaip prieš 20 metų. Tuo met gal ir neblogai buvo nes nebuvo iš ko rinktis. Bet dabar kai žmonės pradėjo savo atidarinėti picerijas ir panašiai tai net nėra ko lyginti, tikrai jeigu noriu jau picos tai tikrai ne iš čiliako. Kiek pastebėjau daug čiliaku yra persidare į savotiškus načnykus ir matomai iš to gyvena nes publikos ten pastoviai naktim matau.

  • 2025-10-28T11:37:59+02:00

    Adapt or die

  • 2025-10-28T15:53:40+02:00

    (Ne) į temą: man klausimas kiek ČILI racionaliai valdo savo turtą - nuo griaunamos MADA PC nenusiėmė apynaujos šviesdėžės-iškabos..?

RUBRIKOS NAUJAUSI

52795
130817
52791