„FoodDrinkEurope“ vadovas: nenorime, kad Europą ir Lietuvą užkariautų „maisto „Temu“
Maisto gamybos sektorius Europoje, kuriame dirba daugiau nei 300.000 įmonių, šiuo metu susiduria su keliais rimtais iššūkiais, sako D. Jacobsas. Nuo COVID-19 pandemijos pradžios smarkiai padidėjo pakavimo, energijos, darbo jėgos sąnaudos, todėl gamyba tampa vis brangesnė. Įtakos turi ir klimato kaita, tiesiogiai nulemianti žaliavų kiekį ir kokybę. Nauji Donaldo Trumpo tarifai neigiamai paveikė tam tikrus Europos sektorius, pavyzdžiui, vyno ir kitų alkoholinių gėrimų, o karas Ukrainoje paveikė saulėgrąžų aliejų naudojančias įmones, nes apie 80% šios žaliavos atkeliauja iš Rusijos arba Ukrainos.
Vilniuje viešėjęs D. Jacobsas buvo pagrindinis pranešėjas asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“ organizuotoje konferencijoje apie maisto švaistymą. Iš visų ES valstybių „FoodDrinkEurope“ nėra tik Lietuvos ir Latvijos organizacijų.
Žinios, vertos jūsų laiko
- Esminių naujienų santrauka kasdien
- Podkastai - patogu keliaujant, sportuojant ar tiesiog norint išnaudoti laiką produktyviau
- Manopinigai.lt - praktiški patarimai apie investavimą, realūs dienoraščiai