„Talutti“ neklausė patarimų nepersistengti – žmonių tebėra pilna

Publikuota: 2017-07-16

Per kelerius metus nuo pirmojo „Talutti Fresh and Tasty“ restorano Kauno Taikos prospekte „Talutti“ tinklas išsiplėtė iki keturių restoranų Kaune, o penktasis prieš mėnesį duris atvėrė ir Vilniuje, nes jo norėjo klientai.

Algirdas Talutis, restoranų „Talutti Fresh ant Tasty“, „Talutti Tex Mex“ ir „Talutti Bakes 'n' Shakes“, direktorius ir bendraturtis, pasakoja, kad maitinimo verslą pradėjo nežinodamas pamatinių dalykų – kad porcijos sveriamos gramais arba kaip apskaičiuojama gaminių savikaina. Tačiau įgyti praktikos neužtruko, juolab kad svarbiausia jam buvo bent dalį to, ką matė ir ragavo svetur, perkelti į Lietuvą taip, kaip tik gali geriausiai.

Po to, kai su nuosavu prekės ženklu „Talutti“ padirbėjęs baro „Ryšių kiemelis 837“ virtuvėje ir prisistatęs kauniečiams, jis su dabartiniu partneriu Žilvinu Seiliumi išsirinko vietą nuosavam restoranui, daug kas patarė nepersistengti. Esą užteks perdažyti sienas, o jei bus žmonių, tada bus galima susitvarkyti rimčiau.

Patalpas, kuriose galėtų įkurti restoraną, verslininkai atrado Taikos prospekte, bet namas, kuriame veikė paprasta mikrorajono užkandinė, buvo gerokai nušiuręs. Ponas Talutis pasakoja, kad, pirmą kartą atvykę apžiūrėti patalpų, pamatė aprūkusias sienas, šašlykų kepėją nešvariais drabužiais ir klientus, kurie daugiau išgerdavo nei suvalgydavo.

„Viskas ten atrodė labai nekaip, bet žavesio tas namas turėjo, ta gatve važiuoja nemažai automobilių. Todėl nusprendėme išdažyti sienas šviesiai ir skandinavišku stiliumi ten įrengti savo restoraną. Bet netrukus pamatėme, kad rąstinės sienos visiškai kiauros, reikėjo jas šiltinti, statyti naujas. Iš perdažymo išėjo visiška pastato rekonstrukcija. Daug kas sakė: „Kam jūs darot, nei kas važiuos taip toli, nei ką, jei bus žmonių, žiemą mėnesiui užsidarysite ir susitvarkysite.“ Bet mes žinojome, kad viską padarysime iki smulkmenų, – sako p. Talutis. – Manėme, kad jei nepavyks, žinosime, kad stengėmės iš paskutiniųjų ir padarėme viską, ką galėjome. Ir tai pasitvirtino – stengėmės, padarėme viską, ir žmonių buvo pilna.“

Klientų antplūdžio verslininkai sulaukė ne tik pirmame, bet ir antrame, vėliau – trečiame ir ketvirtame restoranuose Kaune. Dar tik pirmąjį mėnesį Vilniuje, Vilniaus gatvėje, veikiantis restoranas taip pat nesiskundžia klientų trūkumu. Ponas Talutis prognozuoja, kad lankytojai, ir praėjus daugiau laiko nuo atidarymo, nebeveikiant naujumo efektui, kauniečių įkurtą vietą rinksis dėl kainos ir kokybės santykio bei įdomesnio valgių pateikimo – juk toks ir yra kauniečių sukurto verslo modelis.

Visą „Talutti“ restoranų sėkmės istoriją skaitykite čia.

Rašyti komentarą

Rašyti komentarą

Gauk nemokamą VERSLO naujienlaiškį į savo el.pašto dėžutę:

Pasirinkite Jus dominančius NEMOKAMUS savaitraščius:















Svarbiausios dienos naujienos trumpai:



 
Lietuvos rajonas, kuriam pajūris – ir prakeiksmas, ir galimybė Premium

Nuo Baltijos jūros – vos keliolika kilometrų, tačiau nei savo pajūrio, nei kurorto statuso Kretinga neturi.

Verslo aplinka
2018.02.21
„Itakos“ įsiveržimas: ne tik aštresnė konkurencija, bet ir galimybės Premium

Lietuvos turizmo rinkoje veiklą oficialiai pradeda nauja žaidėja – daugiau nei 28 metų patirtį turizmo...

Virtuvės šefo Jamie Oliverio restoranai praranda populiarumą

Virš Jungtinės Karalystės (JK) virtuvės šefo Jamie Oliverio valdomos verslo imperijos susikaupė debesys. Metų...

Vadyba
2018.02.20
Tarptautiniuose apdovanojimuose įvertinti du Lietuvos viešbučiai 1

Tarptautiniuose svetingumo apdovanojimuose geriausio dizaino ir geriausio 5 žvaigždučių verslo viešbučių...

Statyba ir NT
2018.02.20
Lietuvoje startuojantis Lenkijos kelionių organizatorius vilios ir klientus iš Baltarusijos 5

Lietuvos turizmo rinkoje veiklą oficialiai pradeda naujas žaidėjas – daugiau nei 28 metų patirtį turizmo...

Vietoj nugyventų butų istoriniame pastate – viešbutis Premium 1

Per ateinančius metus Raudondvario dvaro teritorija turėtų būti sutvarkyta iki galo. Iki šiol nerestauruotos...

Statyba ir NT
2018.02.19
Galimybė pateikta kone ant lėkštutės, bet ne visi nori ją pasiimti Premium 1

Į sostinę šiomis dienomis prigužėjo tūkstančiai svečių, tačiau kai kurios apgyvendinimo įstaigos antplūdžiui...

Rinkodara
2018.02.18
„Metrail“ skandalo kilpoje: bausti ar nuolaidžiauti 8

Skandalas dėl „Metrail“ kaista, jo sukelta krizė gilėja. Gamintojai ir importuotojai vis garsiau kalba, kad...

Didžiausias algas 2017 m. mokėjusios kelionių agentūros 16

VŽ surikiavo Lietuvos turizmo firmas pagal 2017 m. sausį – gruodį mokėtą vidutinį mėnesio atlyginimą.

Renginius į Vilnių vilios subsidijomis Premium 2

Vilnius nuo 2019 m. suplanavo teikti subsidijas užsienio konferencijų organizatoriams, kad šie savo...

Sirpsta dar vienas atliekų skandalas – braižas primena „Metrail“ Premium 4

Virš gamintojų ir importuotojų galvų kybo dar viena grėsmė, kad teks mokėti baudas už nesutvarkytas atliekas.

Kontaktų mugė „Convene“ sieks pritraukti bent 40 tarptautinių renginių

Šiandien sostinės parodų centre„Litexpo“ prasidėjo šeštoji konferencijų turizmo industrijos kontaktų mugė...

Juvelyras L. Viluckas: gavęs kelių dienų atlyginimą supratau, kad turiu dirbti sau Premium

Individualų papuošalą perkantis klientas linkęs mokėti ne tik už juvelyrinį dirbinį ar prekės ženklą – kai...

Didžiausia Lenkijos kelionių organizatorė siūlys keliones iš Vilniaus 11

Didžiausia Lenkijos kelionių organizatorė „Itaka Holdings“, kuriai nepavyko įsigyti didžiausio Baltijos...

Aptiko 100 t nelegaliai tvarkomų pavojingų atliekų

Kopūstėlių kaime medienos apdirbimu užsiimančios įmonės teritorijoje Ukmergės aplinkosaugininkai aptiko...

Žemaitijos restoranas, kurio taisykles svečiai išmoko Premium

Geri darbuotojai, darbas neskaičiuojant valandų, kelios kultūros taisyklės svečiams – tai padeda daugiau kaip...

Rado būdą, pelningesnį nei viešieji pirkimai: auga kaip ant mielių Premium

Galimybė studentams susipažinti su naujausia geodezijos įranga mainais į keletą praktikantų, kurie galbūt...

Advokatų kontoros jaukinasi dirbtinį protą – ar verta drebėti teisininkams Premium 16

Lietuvos advokatų kontoros skelbia pradedančios testuoti dirbtinį intelektą. Tačiau apie tai, kad jau...

L. Pereira: Vilniaus potencialas didelis, reikia tik daugiau ambicijų ir drąsos 1

Vilnius turi šansų tapti konferencijų verslo traukos centru Baltijos regione, o Lietuvos konferencijų...

Didžiausias algas 2017 m. mokėję restoranai ir kavinės 4

VŽ surikiavo Lietuvos maitinimo įmones pagal pernai mokėtą vidutinį mėnesio atlyginimą.

Verslo žinių pasiūlymai

Nepamirštamos kelionės laiku

Nepamirštamos kelionės laiku

Kas mėnesį laukia nauji įspūdžiai ir netikėti atradimai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

NEMOKAMI specializuoti savaitraščiai

Nepraleiskite savo srities naujienų

„Verslo žinių“ akademija

„Verslo žinių“ akademija

Išsamūs praktiniai mokymai ne didesnėse nei 14 dalyvių grupėse

Pažintinis žurnalas

Pažintinis žurnalas

Tiems, kas brangina savo laisvalaikį ir domisi rytojumi

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“), kuriuos galite bet kada atšaukti.
Sutinku Plačiau